Учени: Чудесата на Исус Христос се дължат на канабиса!

Учени: Чудесата на Исус Христос се дължат на канабиса!

Всички християни, а и не само те, са чували за чудесата на Исус Христос. Те са добре описани и в Библията. Едно от тях са чудодейните изцеления на болни хора. Тези възможности на Спасителя го легитимират като Божи син в очите на околните.

Днешните специалисти се опитват да отговорят на въпроса как Исус от Назарет е постигал всичко това, като изключим аргументите за божествения му произход.

Все повече стават застъпниците на тезата, че Исус е познавал добре лековитите свойства на канабис и го е използвал в лечителската си практика. Известно е, че това е наркотик и затова е сред забранените растения в доста страни.

Ако теорията обаче се приеме от обществото, може канабисът да се прилага при лечение на различни заболявания най-вече като болкоуспокояващо и имуносупресивно лекарство. Все повече хора вярват, че с възможностите на конопеното масло може да се обяснят дарбите и чудесата на Исус.

Направените исторически справки са в подкрепа на една такава теория. Растението от семейство конопови е било широко разпространено по времето на Исус. Практическа разлика между днешното конопено масло и тази субстанция, която е използвал Божият син, няма.

Търсенето на потвърждения на теорията отвежда учените до цитати в Библията, където в Стария завет, в книгата, позната като Изход, има рецепта за приготвяне на масло за ритуала на миропомазването на Исус. В нея се съдържа канабисът като съставка.

Конопено масло

Ако конопеното растение е било една от съставките на маслото за помазване в древността и с него Божият син, както и последователите му, са се превърнали в християни, значи канабисът трябва да се легитимира, защото преследването на тези, които го ползват, е на практика борба срещу християнските атрибути. Това смело изказване принадлежи на учен в областта на историята, който е автор на книги за християнството.

Според учения активните съставки на растението могат да проникват през кожата и на тази способност се дължат необикновените изцеления на кожните и очните страдания на хората, за които се разказва в Библията.

Противниците на теорията за лечебните свойства на канабиса, вложен в мирото, оспорват тези доводи. Според тях лечебният ефект на древното миро за помазване се дължи на извлека от блатния аир. Тази билка се използва и днес в Аюрведа. Голяма група изследователи смятат, че описаното в Светото писание вещество е точно извлек от блатен аир.

Блатният аир и днес намира широко приложение по света. В Шри Ланка може да се закупи във всяка аптека, както да се намери по градините на хората. В Северна Америка индианците са го ценили и използвали редовно.

Блатен аир може да е причината за чудесата на Христос

Блатен аир или канабис е използвал Исус?

Все още не може да се отговори със сигурност. Извлекът от използваното растение обаче трябва да има своето запазено място в медицината.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати