Чудодейните свойства на водата от Лурдес

Чудодейните свойства на водата от Лурдес

Важността на водата за живота, здравето и благополучието на човека е неоспорим факт. Самото ни тяло се състои от две трети вода и затова се нуждаем от вълшебната течност, която природата щедро ни подарява, за да живеем.

Водата обаче има и друго, свещено значение. Лечебната енергия, която носи, все още не е добре проучена и недостатъчно експлоатирана, макар още от древността хората да са използвали този аспект на водното богатство. Почти всяко населено място има своето лечебно аязмо, извор или светилище с лечебна вода. Да се доверим ли на тези представи или да ги отминем като ненужен анахронизъм?

Всеки решава за себе си. Нека да обърнем поглед към френското градче Лурд, където милиони поклонници продължават да пристигат, за да посетят едно от най-големите светилища на Света Богородица на нашия континент.

Как това място става чудодейно?

Вода от Лурд

Историята звучи съвсем приказно. В средата на ХІХ век на малкото бедно момиче Бернадета от селце, близо до град Лурд, се явява многократно Божията майка. Това става в пещера, в близост до която детето събира съчки за огъня. Божествената гостенка поръчва на Бернадета да разкопае ъгъла на пещерата и там, в отвора, бликва лечебна вода. Девата поръчва на мястото да бъде построен параклис. Хиляди хора казват, че са се излекували от чудодейния извор.

Католическата църква признава явяването на Света Богородица и изцеленията за истински, изкупува земите наоколо и премества течението на близката река, за да отвори място за всички поклонници, които се стичат целогодишно край святото място. Църквата е признала официално 70 чудеса, станали около извора и чудодейната вода от Лурдес.

Какви могат да бъдат възможните обяснения за чудото с водата в Лурд?

Изворът на водата от Лурдес

Молекулите на водата образуват много сложна структура, наподобяваща кристална решетка. Колкото по-сложна е нейната структура, толкова по-ефективна е хидратиращата сила на водата.

За разлика от неподвижните и застояли води, тази от извора в Лурд е с високо ниво на сложност на структурата, тъй като извира изпод земните недра. Тя е естествено йонизирана, асимилира се отлично от организма и действа като очистващо средство. Много е ефективна за елиминиране на токсините и всички натрупвания, които затлачват тялото.

Водата от Лурд се обогатява от магнитното поле на Земята. Тя пренася енергия и ценни минерали, които действат на обмяната на веществата. Представлява източник на антиоксиданти, които унищожават свободните радикали. С всичките си качества тази вода от Земята създава чувство на спокойствие, благополучие и възражда желанието за живот.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати