Уникално! Уловиха повтарящи се сигнали от далечния Космос!

Уникално! Уловиха повтарящи се сигнали от далечния Космос!

Известно е, че астрономите отдавна изпращат сигнали в различни посоки из Космоса, за да заявят нашето присъствие във Вселената.

В същото време техни колеги непрекъснато следят сигналите, които идват от всяко небесно кътче, прослушват ги и ги анализират. Така попадат на интересни явления, които се случват в необятното небесно пространство.

Наскоро канадски астрономи са съобщили за работата си по уловени от тях осем повтарящи се сигнала, които специалистите причисляват към бързите радиоимпулси. Не е известно къде и какъв е техният източник, но все пак има нещо, което се смята за сигурно. Според учените това е природно явление.

Сигналите, изпратени от две места, според изследователите, са повторени 10 пъти, а друг сигнал - три пъти, докато всички други сигнали са повторени само веднъж. Най-дълго е замълчавал източник за 20 часа. Изводът на астрономите е, че тези радиосигнали се повтарят, но някои от източниците им са по-активни от други.

При анализа става ясно, че повечето от тези осем бързи импулси показват понижаване на честотата при всяко следващо повтаряне. Може би това ще се окаже нужният ключ за разгадаване на същността им.

Смята се, че сигналът с най-ниски показатели е най-близо до нашата планета.

Уникално! Уловиха повтарящи се сигнали от далечния Космос!

Знае се, че бързите импулси са изключително кратки, само няколко милисекунди, при което се изхвърля голямо количество енергия в космическото пространство. Предположението, което правят учените, е, че причина за тези сигнали може да е катастрофално събитие от рода на смъртта на звездите.

Странно изглежда, но някои от бързите радиоимпулси се повтарят във времето. От един от източниците, който се предполага, че е неутронна звезда, са улавяни сигнали в продължение на пет години.

За бързите радиоимпулси астрономите вече със сигурност знаят, че не са от близка до нас галактика, а от далечните краища на Вселената. Тяхната огромна отдалеченост би могла да се използва също от науката. Липсваща материя в космическото пространство между отделните галактики би могла да се засече с помощта на тези импулси.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати