Загадката около състоянието на Шумахер или най-голямата мистерия в моторните спортове

Снимка на Шумахер, zstock / Shutterstock.com
Снимка: zstock / Shutterstock.com

Надали има особено голям брой хора по света, които да не са чували името Михаел Шумахер поне веднъж в живота си. Като безспорно един от най-ярките таланти в света на моторните спортове, бившия германски пилот остава един най-титулувания състезатели във Формула 1 до ден днешен. Със своите рекордни седем шампионски титли при пилотите и 91 победи, Шумахер е считан от мнозина за най-добрия пилот, който някога се е качвал в болид от Ф1. И ако професионалната кариера на Шуми да бе нищо по-малко от забележителна, то нещата, които се случиха с него след отказването му от спорта са повече от мистериозни.

След края на фамозната си 21-годишна кариера през 2012-та, изглеждаше сякаш той най-после ще може да се отдаде на своето семейството и да обърне повече внимание на личния си живот. Но явно не бе писано това да продължи дълго, като около година след окончателното прекратяване на неговата спортна кариера, Михаел претърпя ужасен инцидент след падане със ски във френския ски курорт Мерибел. Първоначалните данни бяха за не толкова сериозно нараняване, като се смяташе, че каската на германеца е успяла да предотврати далеч по-сериозни последствия.

Но първоначалната прогноза на медицинските специалисти в болницата в Гренобъл за съжаление не се материализира. Малко след неговото настаняване в клиниката, състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 рязко се влоши и той бе поставен в изкуствена кома. Като вече шест години Шумахер е в това състояние, намиращ се в средно положение между живота и смъртта. Как обаче толкова опитен скиор с толкова скъпа екипировка е попаднал в такова тежко състояние, макар и да се смята, че не е паднал толкова лошо?

Това е съществен въпрос, който мнозина си задават. И този въпрос касае не само феновете на моторните спортове, но и не малка част от бившите колеги на Шумахер. Пример затова е един от почитателите на германеца сред настоящите пилоти - Люис Хамилтън, който не веднъж по време на интервюта е заявявал своята загриженост и съпричастност към състоянието на Шуми. Самия Хамилтън който е фаворит за спечелването на титлата при пилотите през тази година според конкретните Формула 1 залагания, като десет старта коефициента на англичанина за пореден успех в шампионата е точно 1.025. Изобщо, мистерията около много странния инцидент на легендарния пилот и факта, че той се случи само година след отказването му наистина е доста любопитно.

Съвсем логично, странността на въпросния инцидент доведе и до появата на някои конспиративни теории свързани с падането на Шуми. Според някои това падане може изобщо да не е случайно, тъй като самия Шухамер е имал намерение да изчезне от полезрението на прожектори, папараци и фенове преди въпросния инцидент. Това естествено е просто една от многото теории относно самата случка, която се случи през вече далечната 2013-та година. И ако преди време се говореше, че вина за случилото се имат концесионерите на Марибел заради не добре почистени писти, то наскоро се появи друга, още по-компроментираща информация.

Въпросната информация идва от Стефан Бозон - самия ръководител на спасителната операция проведена на 29.12.2013. Господин Бозон твърди, че Михаел Шумахер заедно със сина си, съвсем съзнателно са избрали необезопасено трасе, очевидно в търсене на повече адреналин. Ако приемем тези думи за истина, то това означава, че мистерията около трагичния инцидент на германеца изобщо не е мистерия, а просто много неприятни и злощастни последствия от личния избор направен от самия Шумахер.

И въпреки това, самите обстоятелства и хронология на събитията продължава да изглежда малко странна и да буди въпроси. Факт, е че бившия пилот на Ферари е в кома вече шеста година, а семейството му умело се пази от репортери и любопитни фенове. Дали мистерията на инцидента с един от най-великите пилоти в моторните спортове е плод на случайност или не? Това е Божа работа и поне за момента няма как да знаем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати