Амулетите предават магически флуиди

Амулети и магически флуиди

Амулетът е предмет, за който се вярва, че притежава магически сили. Той отблъсква вредните енергийни влияния, пази своя притежател от злонамерени въздействия и създава чиста енергийна среда около човека или дома, който закриля.

Амулетите са различни. Тези свещени предмети носят силата на растението или животното, което изобразяват, или са събрали тайнствената сила на земните недра, от които са изкопани, а може да са въплъщение на природни сили. Тези, които ги носят, залагат на способността им да предават по мистериозен начин флуиди.

Ако искате да вземете от силата и смелостта на лъва, трябва да носите талисман с неговото изображение. За да се докоснете чувството за необятност на небесния простор, носете изображение на орел върху талисмана.

Амулети

Тези животни присъстват и върху държавни гербове днес, а в миналото са били тотем на отделните племена.

Символ на жизненост и сексапил е змията и носенето на нейното изображение на пръстен или гривна предава такова послание. Кръстчетата и иконите, носени на врата, осигуряват на своя притежател закрилата на християнските светци.

Символът на познанието е ключът и носенето му като амулет означава стремеж към познание. Златен и сребърен рог пък се свързват с изобилието по аналогия с термина за рога на изобилието и това разбиране може да насочи желаещите да си изберат този символ за талисман.

Раковините са силните проводници на космическа енергия и донасят мир, благодат и изобилие на дома, където са избрани за амулет.

Амулети за дълголетие и мъдрост са спирала, триъгълник и бухал, изработени от благородни метали, и това е обяснимо, предвид какво символизират отделно тези неща в ежедневния живот.

Подкова и четирилистна детелина са силни амулети

Абсолютно универсално е действието на амулета, представляващ детелина с четири листа. Това е твърде рядко срещано явление след тази трева и затова намирането на четирилистна детелина се смята за голям късмет. Горното ляво листо осигурява слава и почест, под него - охолен живот, третото горе в дясно е символа на любовта и верността, а четвъртото носи здраве. Всъщност в такава детелинка се побира всичко, което човек желае от живота.

Подковата изобразява лунния възел. Тя е твърде двойствен талисман. Ако е обърната надолу, символизира късмет и добра репутация на притежателя си, но ако гледа нагоре води до различни загуби.

За да дойде благополучието в дома, трябва да се засадят алое и здравец в саксия, те ще действат като амулет с положително въздействие.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати