Мечтаните професии - малко стрес и много пари. Избери си!

Мечтаните професии - малко стрес и много пари

Ако накарате някой човек в активна работна възраст да дефинира с едно изречение перфектната професия, най-вероятно тя ще бъде: малко стрес и много пари. Това е идеалният вариант за работна длъжност, но такива възможности сякаш не са много.

Отделно хората са различни, за едни от тях животът на бързи обороти, който върви със стресова работа, не представлява особен проблем, защото са устойчиви на стрес. За други такава перспектива изобщо не им е по вкуса, а има хора, които изобщо не могат да понасят стреса. Нужна им е спокойна атмосфера, но е желателно тя да отваря вратата към добра професионална реализация.

Как да подберем професия, която да комбинира перфектните възможности на високата заплата с ниския стрес?

За да се ориентират хората в професиите, експертите по кариерна информация предоставят информация, базирана на сравнение между нивата на стрес и стойностите на заплатата. Сред тях могат да се открият професиите с високо възнаграждение и ниско ниво на стрес.

Мечтаните професии

Стресовите нива се мерят по скала от 0 до 100. Колкото цифрата е по-малка, толкова стресът е по-нисък. Годишната заплата се изчислява на базата на данни от статистиките на средните годишни доходи.

Ето някои професии, които се причисляват към ниско стресовите и с добро заплащане.

1. Актюер - това е специалист, който прави анализ на финансовите разходи на риск от несигурност. Отговорят за създаване на финансови и застрахователни услуги. Работи върху схемите на здравното и пенсионно осигуряване;

2. Геолог - изучава състава, структурата и други характеристики на Земята;

3. Оптик - специалистът извършва очни прегледи и търси проблеми със зрението. Предписва необходимите очила или контактни лещи;

Оптикът е професия, която осигурява малко стрес и добро заплащане

4. Статистик - използва методи на статистиката, за да събира и анализира данните, необходими за решаването на непосредствени проблеми в бизнеса, образованието и други сфери.

5. Политолог - изучава произхода и процесите на развитие на системите в политиката, тенденциите, които следват, анализира структурите им и функциите, които изпълняват

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати