Талисмани за мъже

синьото око е талисман за мъже
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Талисманите, наричани още амулети, са предмети, използвани от дълбока древност във всички култури. Такива предмети са намирани при древните египтяни, има ги в юдейските практики, при християните и в исляма.

Има общи талисмани, използвани както от жени, така и от мъже и деца - това са талисманите срещу урочасване, за здраве, за късмет. Мъже и жени носят еднакви талисмани за семейно щастие и разбирателство в брака.

Има обаче и такива амулети, които са строго разграничени и се използват само от единия пол. Това е практика от древността, която е отслабвала с времето, но все още се е запазила като тенденция до днес. Ще се спрем на мъжките талисмани, които са не по-малко интересни от тези, носени от дамите.

Мъжки талисмани - произход и развитие

В древността човешкият живот и особено животът на мъжа-воин или ловец, е бил всекидневно застрашен от бедствия, войни и тъмни сили. За да опазят живота си и този на близките си, хората прибягвали до направата на предмети, които имат тайнствената сила да закрилят своя притежател.

Мъжът-ловец носел украшения от части на убити животни, за да придобие тяхната жизнена сила или от техните качества. Мъжът - воин задължително носел талисман, който да го предпазва от врага.

Направата на такива амулети е ритуал, извършван само от посветени, и символизира това, към което се стреми неговият притежател.

Днес талисманите са стилизирани изображения на предмети от живата или неживата природа, които символизират определени търсени качества или защита. Изработват се от дърво, метал, глина или друг материал. Много от тях са взети от природата естествени камъни, за които се знае точно каква сила притежават.

талисман за мъж

Най-често носените мъжки талисмани

Пентаграмът е значим и ценен мистичен символ от най-древни времена. Смята се, че този, който го носи, е защитен от злите сили и късметът сам го намира. Всеки връх на този символ се свързва с някой от известните пет елемента - земя, въздух, вода, огън и етер (пространство). Обединяването им е символ на непобедимост. Предпочита се основно от мъжете, тъй като те много активно взаимодействат с всички елементи.

• Синьо око или синьо мънисто - в миналото се е смятало, че такъв талисман притежава силата да отблъсква негативната енергия и да държи завистта далече от своя притежател. Днес се носи много активно като талисман за мъже. Практика е да се слага синьо мънисто на ръчичката на малкото момченце още от раждането.

• Амулет от черен обсидан - от естествените камъни черният обсидан е често избиран за талисман от мъжете. Той е кристал, който предпазва, има защитна функция и разсейва негативната енергия. Ако е изработен като звезда, черният обсидан осигурява мъдрост при взимането на решения и подкрепя духовния стремеж на своя притежател.

• Гривна, изработена лично от мъжа, който ще я носи - много популярни сред мъжете са гривните от естествени материали, най-често вълнен конец в различни цветове, между които доминира червеният конец. Червената нишка е символът на живота и поверието, че притежава силата да предпазва от злини, е особено силно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#231728
Разваляне на магия 0882 355 306 шамана
0
0