sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Пречистващ ритуал преди лягане

Пречистващ ритуал преди лягане

Пречистващ ритуал преди лягане

Сънят е много специален момент от нашето ежедневие, защото докато спим, душата ни се рее и се зареждаме с божествена енергия. За да се радваме на пълноценен сън, а и за да извлечем максималното от това състояние на почивка, е добре да пристъпим към него очистени от негативните емоции, насъбрани през деня. Как обаче да се случи това, когато сме заобиколени с толкова много стрес и негативни мисли?

Добър вариант е всяка вечер да практикувате пречистващ ритуал преди лягане. Той е съвсем елементарен, но пък има мощно въздействие, ако успеете да се концентрирате и повярвате в силата му.

Това, което се изисква от вас, са две много прости действия.

Първо, насочете се към банята и си вземете топъл душ. Докато се къпете, обтрийте тялото си с 1-2 супени лъжици морска сол. Този приятен масаж ще помогне на тялото да ви да се отърве от отрицателната енергия и ще създаде невидим щит от негативното влияние на вашето обкръжение.

Пречистващ ритуал преди лягане

След като се подсушите и си облечете пижама, останете няколко минути в леглото, без да заспивате. Легнете по гръб, поставете лявата си ръка върху гърдите, а дясната положете леко върху пъпа си.

Вдишайте и издишайте дълбоко, представяйки си как през цялото ви тяло (от върха на главата до пръстите на краката) преминава светлина, която ви изчиства отвътре. Постарайте се да продължите сеанса около десетина до петнадесет минути, след което можете да се отдадете спокойно на сладка дрямка.

Повтаряйте този ритуал, ако не всеки ден, то поне 3 пъти седмично, за да се чувствате по-спокойни и здрави.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати