10 котки и кучета с магически произход
10 Cats and Dogs of Magical Origin
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»10 котки и кучета с магически произход

10 котки и кучета с магически произход

котки и кучета с магически произход
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Несъмнено домашните любимци ни омагьосват с присъствието си. Но някои породи кучета и котки буквално са се смятали за магически още от древни времена.

Вижте 10-те животинки с необикновени митологични връзки:

Египетски Мау

Както подсказва името им, тези котки /горната снимка/ произхождат от Египет. В древността египтяните им отдавали особена почит, като дори ги изобразявали в древните папируси. Породата притежава някои уникални характеристики. Това е единствената домашна котка с естествени петна по козината и е изключително бърза - може да спринтира със скорост до 50 километра в час.

Норвежка горска котка

Магически котки: Норвежка горска котка

Историята на тази порода котки е пълна с мистика от далечни времена. Легендата гласи, че именно норвежките горски котки са тези, които са теглили от небето колесницата на норвежката богиня на любовта и красотата Фрея. Известни са още с името скандинавски скогат.

Руска синя котка

Магически котки: Руска синя котка

Ярко зелените очи и сребристата синкава козина на руската синя котка са наистина магнетични. Освен много красива, дружелюбна и аристократична, тези порода котки в Русия се славела и с лечебните си способности. Според местния фолклор тя носи и късмет. Легендата разказва, че руска синя котка е обиколила света, като е яздила заедно с казаците и е пътувала на кораби.

Корат

Магически котки: Корат
Снимка: CatTime

Котките Корат са късокосмести домашни любимци, носещи името на тайландското плато Корат. В родния си Тайланд те се смятали засимвол на късмет, благополучие и богатство. Традицията повелявала малките котенца да се дават само като подарък, за да не се пропилее късмета.

Мастиф

Магически кучета: Мастиф

Тази древна порода кучета се славят като изключително дисциплинирани и добри пазачи. Затова никак не е изненадващо, че триглавият мастиф, известен като Церберус, пазел входа на подземния свят в гръцката митология.

Ши Тцу

Магически кучета: Ши Тцу

Ши Тцу е древна порода кучета, която се свързва с будистката митология. Пухкавите компаньони били отглеждани от тибетски монаси, за да приличат на лъвове, но били по-скоро въплъщения на пакостливи домашни богове. В онези времена се вярвало още, че те носят душите на ламите, които още не били достигнали нирвана.

Уелско корги пембрук

Магически кучета: Корги Пембрук

Породата е известна още е древността и като може да се предполага, идва от Уелс. Кучетата имат странни петна по гърба, които според уелския фолклор са им подарък от феите, които ги яздели като коне.

Китайски Шар Пей

Магически кучета: Шар Пей

Шар Пей е ловна порода кучета, произхождащи от Китай. В миналото се е смятало, че пурпурният език и набръчканата кожа на тези бойни китайски кучета отблъскват злите духове.

Чихуахуа

Магически кучета:Чихуахуа

Тези малки по размер кученца имат забележим характер. Те са любвеобилни, изключително лоялни и предани на стопаните си, дори и в задгробния живот. В древно Мексико се е смятало, че чихуахуа са духовни водачи, които защитават душите, докато те пътуват през подземния свят.

Мексиканско голо куче

Магически кучета: Мексиканско голо куче

Мексиканското голо куче е известно от древни времена. В Мексико тази порода се славела със своите лечебни способности. Смятало се, че то помага за лечението на безсъние, зъбобол, ревматизъм, артрит и други заболявания. Вярвало се също, че мексиканското голо куче може да изплаши злите духове и да прогони натрапниците.

Ако и вие желаете да си вземете домашен любимец от някоя от тези породи, разгледайте нашите обяви за котки и оферти за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати