Амазонит – символика и свойства

амазонит

Успехът не е просто съвпадение, особено когато включите кристал амазонит в колекцията си от скъпоценни камъни. Със своя невероятен тюркоазен цвят, той отразява буйната зеленина на тропическите гори на Амазонка, въпреки че благородният камък може да се намери и в кварцови полета на много места по света.

Благодарение на магическата комбинация от олово и вода в рамките на фелдшпатовата структура, ослепителният изумруден оттенък и пъстри светло-зелени отблясъци, амазонитът наподобява цвета на река Амазонка и нейните успокояващи енергии.

Дръжте се здраво за този кристал, когато сте подложени на стрес. Чрез него можете да възстановите вътрешната си река на спокойствието. Амазонитът е мощен камък на сърдечната чакра, помагащ да се освободите от токсични емоции – особено когато е поставен върху гърдите.

Всеки път, когато хвърляте поглед върху камъка, независимо дали е включен в бижута, като част от лечебна решетка или самостоятелно в дланта ви, представете си освежаващия и животворящ поток от вода, изчистващ психичните остатъци и негативи, останали от миналите травми.

На физическо ниво сърцето винаги се отпуска, но когато става въпрос за емоции, това е малко по-сложно. Медитирайте с амазонита и го помолете да внесе яснота и истина за целта на вашия живот. По време на тази терапевтична сесия кажете на амазонита най-дълбоките си надежди и мечти за бъдещето, без значение колко диви или фантастични са те. Ако можете да го мечтаете, можете и да го постигнете.

кристали амазонит

Известен като камък на надеждата, кристалът амазонит е отличен инструмент за проявление, особено когато включите енергията му в ежедневна медитационна практика. Той ще ви помогне да постигнете сигурност и увереност, ще помогне и да добиете по-голямо разбиране за света, да откриете несъвършенствата му и да ги приемате, като по този начин постигнете необходимата хармония, която ще ви позволи да живеете в него и да бъдете спокоен и успешен.

Мога да постигна всичко, което съм решил да направя. Кажете тази мантра на глас, докато държите амазонит в ръката си, и усетете невероятния ефект на камъка на надеждата.

Амазонитът помага да преминете през чувство на страх от конфронтация или преценка, за да можете свободно да преследвате и изразявате истинската си същност. Филтрите на обществото, като ролите на половете и културните очаквания, често замъгляват вътрешната истина, но свойствата на амазонита ви помагат да стигнете до истинската си същност.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати