Сбъднете желанията си с помощта на дафинов лист! Ето как

Дафиновият лист изпълнява желания

Лавровото дърво е много ценено в древността. То е символизирало чистотата, всеотдайността и безсмъртието, качества, пред които хората са се прекланяли. Затова и на победителите са слагали лавров венец, който символизирал техния триумф. С лавров венец са отличавани и хората с високи постижения във всички сфери на живота.

В Елада и древен Рим на листата на лавровото дърво са приписвани магически свойства, затова са намирали място в ритуалите за успех и щастлив край на всяко начинание.

Днес наричаме листата на лавъра дафинови листа. Тези, които вярват, че щастието може да се привлече, могат да опитат да го направят с дафинов лист.

Ритуалът е съвсем прост: желанието се написва на листото и се хвърля в огъня. С времето може да се изпълни, тъй като мисълта на човека излъчва силна положителна енергия.

Дафиновият лист

Вярата в благоприятния изход и положителната нагласа към живота могат да помогнат на ритуала с дафиновия лист. Ако поставите по един такъв лист по ъглите на стаята, където близките ви хора прекарват времето си, той ще спомогне за прогонване на болестите от хората в дома.

Тези, които носят в себе си листо от лаврово дърво, ще се предпазят от неприятности и непредвидени инциденти.

Дафинов лист, сложен под възглавницата, ще подобри съня. Приятният му аромат пази от преумора.

Има и вярване, че четири дафинови листа, поставени на прага, ще донесат на стопаните на дома успех. Листата трябва да са поставени с дръжките една към друга, така че да наподобяват кръст.

Сбъдване на желания

А клончето от лаврово дърво е било поставяно над леглото на бебето, за да го пази от урочасване.

За хората, които спазват ритуали и вярват в тяхната сила, е следният ритуал за привличане на пари - върху дафинов лист се капва портокалово масло и се слага на мястото, където обичайно се съхраняват парите.

Листата на лавъра ще привлекат парите и финансовите постъпления ще се увеличат.

Това са просто ритуали, които хората изпълняват за свое успокоение или настроение. Не сляпата вяра е най-важна, а зачитането на традициите и оптимистичния мироглед.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати