Нова теория: Земята не е кръгла или плоска, а с формата на поничка!

Земята е с форма на поничка

Колкото и странно да изглежда, има немалко хора, които вярват, че Земята е плоска, а не сферична, и смятат, че твърденията за кръглата форма на планетата са плод на конспирация. Това не е единствената заблуда на някои хора днес. Има и още по-екстравагантно твърдение, което звучи дори комично. Това е идеята, че Земята има форма на поничка. Да разгледаме по-подробно съвременните заблуди и обяснението за тези причудливи хрумвания.

Теорията за плоската Земя и за Земята - поничка

В древни времена хората са смятали, че планетата, на която живеем, е плоска. Вероятно защото така е изглеждала Земята във времена, когато повечето хора са познавали само близката околност.

Все пак още в Древна Гърция виждането за плоската форма за Земята започва да се разколебава. Нужни са векове, за да се намерят достатъчно доказателства, че не живеем на плоска планета.

Плоската Земя

Днес не е трудно на хората да установят истината, пътувайки навсякъде по Земята, а също и докато наблюдават работата на хора от нашата планета в космическото пространство. Необяснимо е как се възроди древната заблуда за плоската форма на Земята при наличието на достатъчно доказателства, че отстрани планетата, която наричаме наш дом, е с кълбовидна форма. Новата теория за земната форма като поничка обаче надминава всички очаквания и е повече от стъписваща.

Ето как изглежда тази теория според обясненията на членовете на общността на плоскоземците. Един от тях, Varaug, отговаря на някои въпроси относно земната форма.

На въпроса защо никога не е открита дупката на поничката, отговорът е любопитен. Светлината се огъва и следва кривините на поничката, което прави дупката невидима.

За смяната на деня и нощта обяснението звучи доста елементарно. Според теоритиците за поничката това може да се провери с опит, при който се поставя включено фенерче на масата, а перпендикулярно на него поничка, ребром с дупката към светлината. Осветената от фенерчето страна е през деня.

Форма на Земята

Обяснението как действа гравитацията е още по-смайващо. Според обяснението гравитацията действа, както в модела за кръглата Земя, а хората са привлечени от голямата маса. Ако визуализираме поничка с конфитюр, то гравитацията действа към конфитюра. А дупката в средата? Всъщност излиза, че Земята е плътна и пълнена с конфитюр поничка.

Достатъчно е човек да си задава въпроси и отговорите ще го изведат до истината. Стига да започне да пита, а не да приема всичко казано безкритично.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
16.03.2019 20:14
cudq sa dali osven zemqta e ploska dali i drugite planeti sa ploski no zasto nie ne se razdame s ploski glavi interesno kakvo li se kazat ucenite po toq vupros
516
0