sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Прокълната картина убива собствениците си

Прокълната картина убива собствениците си

Прокълната картина убива собствениците си

Картина, нарисувана през 1972 година от художника Бил Стоунхъм, убива собствениците си. Творецът пресъздал на произведението си своя стара снимка от детството си. На нея е петгодишен и е заедно със сестра си.

За пръв път картината била показана на собственика на "Лос Анджелис Таймс", който след известно време починал. Съвпадение или не? Поизведението обаче предизвикало и втора смърт - тази на актьора Джон Мърли, който купил платново след журналиста.

Как след кончината на Мърли картината се е озовала на улицата сред кофи боклук, не се знае, но там я намерило младо семейство. Съпрузите отнесло платното в дома си. Още на първата нощ четиригодишната им дъщеричка нахлула в спалнята на родителите си с викове, че децата от картината се биели. На следващата нощ бащата поставил камера в стаята на дъщеря си, която да се задейства на запис, ако засече движение. Камерата се включила на няколко пъти, но на записа не се виждало нищо.

По-късно картината била изложена на търг в Интернет. Тревожни имейли от хора задръстили пощата на администраторите. Всички, които зърнали платното на екрана си, се оплаквали от загуба на съзнание, сърдечни пристъпи или понижено самочувствие

Картината все пак била продадена срещу 1025 долара от Ким Стим от Чикаго. Той я изложил в новооткритата си художествена галерия, пише в. "Зодиак и Мистерии".

Скоро обаче и Стим започнал да получава безброй писма, в които хората, зърнали платното в галерията, получавали същите симптоми като тези, видели я през Интернет. Някои настоявали картината да бъде изгорена. Въпреки това тя все още е част от колекцията в галерията на все още живия Ким Смит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Симона
Симона
18.09.2013 23:01
Ужасна картина,в която има нещо много нередно
3
0
...
...
31.08.2012 15:30
бих си я купила, айде стига суеверия вече ;)
0
0
Някоя
Някоя
23.11.2011 16:27
Нарича се The Hands Resist Him
0
0
биба
биба
01.02.2011 21:37
Голяма мистерия.
0
0