Виновникът за глобалното затопляне са... хората!

Глобално затопляне

Един от най-сериозните световни проблеми, които вълнуват човечеството, е въпросът за глобалното затопляне. Оказва се обаче, че виновникът са именно хората и учени от Ройтерс твърдят това с потвърдени доказателства. От 40 години насам индикаторите за температурата са изключително високи, но никой не им обръща внимание, и това е недопустимо.

Специалистите изтъкват, че е доказано как човешките дейности са отговорни за високите градуси. Терминът, с който бележат това твърдение, е „5 сигма“ и означава, че вероятност глобалното затопляне да не е причинено от хората, е едно на милион. Този термин е въведен през 2012 и тогава успешно доказва съществуването на частица, която се явява основен градивен елемент на необятната Вселена.

Последици от Глобално затопляне

Професионалистът и изследовател Бенджамин Сантер опровергава твърдението че, учените не знаят причина за този световен проблем. Напротив, той казва, че те са напълно наясно с това. И не само това. Те отправят чести предупреждения относно горенето изкопаеми горива, които отприщват покачване на морското равнище, наводнения, засушавания, горещи вълни и все по-високи температури.

Макар че повече от 50% американци смятат, че причина за глобалното затопляне са именно хората, нещата са си все същите. Доналд Тръмп също е на това мнение и дори се оттегли от Парижкото споразумение от 2015 година и ориентира редица дейности в страна към опазване на околната среда. В плановете му са включени промени като използването на слънчевата и енергията на вятъра за нуждите на населението.

Редица професори и организации споделят мнението за човешката отговорност относно затоплянето. Според техните теории все още съществува известно неразбиране на климатичните промени. Всички подкрепят и се обединяват около тази теория, а някои, като изследователят Питър Стот са готови да подкрепят увеличаването на процента от 95% до 100% вероятност.

Замърсяване на водите и Глобално затопляне

Изводът е, че всичко зависи от хората и ако ние не помогнем на природата, а оттам и на себе си, ще предизвикаме истинска катастрофа. Не трябва да подминаваме тези жизненоважни проблеми с лека ръка, а да започнем работа по разрешаването им още сега, с малки стъпки и общо усилия.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати