Предпазете дома и любовта от лоша енергия с помощта на девесил

Девесилът защитава дома от зли сили

Девесилът е един от даровете на природата, който освен лечебни свойства, притежава и способността да пази и прочиства дома от лоша енергия.

Растението е широко популярно – неговата слава се простира от България, през Балканите и Скандинавия, та чак до Русия. Неговата слава се носи из редица страни. Хората вярват, че девесилът носи късмет, любов и мир в дома.

Легендата разказва, че в миналото са го засаждали пред вратата на къщата, за да предпазят дома и любовта си от лоша енергия. Смятало се, че растението пречиствало всеки, който щял да пристъпи прага и така предпазвало стопаните от всички нечестиво.

Във всеки двор имало поне по един храст, който предпазвал живеещите от лоша енергия. Девесилът може да достигне височина до два метра. През лятото листата му са зелени.

Щом някое стръкче увехне, на негово място израства друго. Вкусът му наподобява целината, а ароматът му е специфичен и винаги може да се различи от останалите билки и растения.

Девесилът се приемал за символ на любовта. В Древността булките зашивали листенца от растението в роклите си, за да си гарантират вечната любов на своя избраник.

Що се отнася до лечебните му качества, девисилът е с богато съдържание на минерали, витамини, калий и ефирни масла. Използва се и днес и облекчава редица проблеми. Спомага за заздравяването на косата, повишаване на апетита, правилното функциониране на сърдечно-съдовата система и пикочопровода. Има тонизиращо действие върху организма, дава сила и енергия.

Чудодейните му свойства не спират до тук. При силно главоболие, намачкайте няколко листенца девесил в ръка и ги положете върху слепоочията си. Ще облекчите болката и ще почувствате добре от аромата, който се разнася около вас.

При главоболие изпозлвайте девесил

При проблеми с алкохола, може да приготвите отвара, която предизвиква непоносимост към него. За целта смесете 250 грама водка, 2 дафинови листа и няколко корена от растението, нарязани на дребно. Оставете да престои за 15 дни, а след това консумирайте по малко.

При грип и сериозна настинка, смесете няколко клончета от растението с 400 грама горещо прясно мляко. Консумирайте напитката няколко дни, като се стремите винаги да я приемате гореща.

За красива коса може използвате девесила като природен елексир, измивайки гривата си с 2 супени лъжици девесил.

Девесилът е истинско природен дар, който ще направи живота ви по-хубав, спокоен, тонизиран, позитивен и... ароматен! Използвайте девесил за предпазване на дома от лоша енергия и болести.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати