Магически билки за любов

Магически билки за любов
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Много хора вярват в магическата сила на растенията. Твърди се, че те имат специални магически сили, които могат да помогнат в различни аспекти от живота.

След като четете тази статия, значи наистина се интересувате кои са билките на любовта? Как можем чрез тях да привлечем любовта или да запазим обичта и разбирателството?

Роза

Розата се счита за кралица на любовната магия още от древността. Вярва се, че с нейна помощ може да се привлече нова любов, да се поддържа хармонията в една връзка, да се повиши сексуалността и да се излекуват сексуалните дисфункции.

Бял равнец

Билки за любов

Белият равнец е билката на младоженците. Вярва се, че той свързва в щастлив брак, носи благополучие и сплотеност в семейството, здраве на децата. Според европейски вярвания, букет от бял равнец се слага над брачното легло и се държи там 7 години, след което се подменя. Белият равнец дава кураж и защита – важни фактори за любовната двойка.

Лавандула

Лавандулата е била любима на френските жрици на любовта. Те напръсквали леглата с нея, за да предизвикат желание у мъжете. Тя действително влияе много ефективно върху еротичните чувства и в същото време успокоява и подтиква към нежност.

Бял оман

Магически билки за любов

Оманът отдавна се използва в любовната магия в Европа. Докато с лечебни цели се използва неговият корен, то за любовни отвари са били използвани цвета и листата. Според едно вярване, ако по изгрев слънце в деня на лятното слънцестоене откъснеш лист от оман, изсушиш го и го смесиш с пресен тамян, натрошиш и го носиш до тялото в малка торбичка, а после тайно я зашиеш на дрехите на любимия, то любовта ви е гарантирана.

Див пелин

Дивият пелин се счита, че носи горчива меланхолия на човек по любимия – използвали са го за отвари, слагали са го в талисмани. Пелинът е известен с възбуждащите си свойства. Неговият аромат влияе и на двата пола.

Върбинака

Магически билки за любов

Върбинаката е много използвана билка за любов – в отвари, талисмани. Нейното действие се счита, че е магическо – намира и запазва любовта. В същото време, ако я носиш у себе си, тя те предпазва от любовна магия.

Девесил

Девесилът е отдавна използвана билка за любов. Дори на английски името му е lovage, а на руски любисток. Коренът му се прибавя към талисмани, към ястия за романтична вечеря, листата се използват за вани, предизвикващи желание.

Индийско орехче

Магически билки за любов

Индийското орехче е известен афродизиак. Прибавя се към лули и наргилета, към талисмани, в ястия. То също се счита и за символ на верността. Има един известен ритуал за вярност: разделете едно орехче на четири, едната част заровете в земята, втората изгорете, третата хвърлете от висока скала, а четвъртата пуснете във вряла вода и след като се охлади, отпийте глътка, вземете ядката и я сложете вечерта под възглавницата. Така любимият ще ви бъде верен.

Джинджифил

Джинджифилът е талисман за мъже. При неговата консумация се засилват мъжката привлекателност и сила. Препоръчва се също парченце джинджифил да се държи под леглото и да се носи в джоба. Смята се, че той не само дава мъжки сили, но и предпазва от лоши енергии и зли очи.

Офика

Магически билки за любов

Смята се, че дървото защитава семейството и съживява връзката. През есента са слагали клонче от офика във вода – смята се, че това подобрява атмосферата в семейството, а на самотните носи нова любов. През зимата може да се приготви отвара от плодчетата заедно с розови листенца и брезови пъпки и с нея да се измие пода.

Ябълка

Ябълките са използвани в много магични ритуали за любов. Смята се, че ако издълбаете инициалите си в ябълка и я дадете на друг да я изяде, той ще се влюби във вас. Казват, че ако обелиш дълго парченце от кората на ябълката и го хвърлиш през лявото си рамо, то като се обърнеш, ще видиш че е образувало първата буква на твоя любим. Аромата на цъфтящите ябълкови дървета, се счита че лекува любовната мъка и преправя път към нова любов. Ябълков цвят се слага във вани, ароматни торбички, тинктури.

Лайка

Лайката е билка за любов

Лайката се счита като билката на спокойствието и разбирателството, отблъсква конфликтите и привлича любовта.

Копър

Копърът помага на самотните хора да намерят любовта, а на влюбените да нямат конфликти. За благополучие на дома се закача връзка копър над входната врата.

Валериана

Ако се скарате с партньора, се препоръчва да сложите билката в леглото и в дрехата на партньора. Вярва се, че чувствата съвсем скоро ще пламнат отново.

Дали наистина билките действат, или всичко е в нашите ръце? Оставям този отговор на вас..

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest