Настроението ти зависи от тези 9 неща! Внимавай с тях

Настроението зависи от много неща

Удивително е как веднъж се събуждате в прекрасно настроение, а други път – в ужасно. Без да е станало нещо, вече се чувствате по определен начин и не можете да разберете защо. Е, всъщност, всичко си има логично обяснение. Има фактори, които влияят на настроението, емоциите и нагласата за деня, управлявайки го на подсъзнателно ниво. Нека видим кои са те. Разберете от какво зависи настроението!

1. Негативна обкръжаваща среда – ако непрекъснато ви се налага да стоите в негативна среда, около хора, които постоянно са в лошо настроение, доста вероятно е да го прихванете и вие. Ако усещате това емоционално натоварване през по-голямата половина от деня си, било то от съквартирант, приятел, половинка, няма как да се чувствате положително настроени към живота.

2. Твърде дълго излагане на слънце – разходките в топлото време винаги са добра идея. Имайте предвид, обаче, че прекаленото стоене на пряка слънчева светлина може да стане причина за лошо настроение. Доказано е, че присвиването на очите изнервя хората и предизвиква раздразнителност.

3. Цветове – многократно доказвано е, че цветовете оказват влияние върху човек. Определен нюанс може да промени нагласите, емоциите, чувствата и настроението ви. Например, червеният цвят предизвиква учестен пулс, зеленият цвят стимулира концентрацията, синият цвят успокоява и т.н.

4. Дехидратация – освен негативно влияние върху организма, обезводняването може да доведе и до чувство на умора, депресия, тревожност.

5. Интернет и социални мрежи – според проучване, докато разглеждате нечий профил, губите чувството на удовлетвореност от себе си. Освен това, социалните мрежи поглъщат огромна част от времето ви, което иначе бихте оползотворили по по-полезен начин.

Настроението зависи от добрата храна

6. Храна – ние сме това, което ядем, така че хубавите, здравословни продукти следва да се отразят положително на настроението ви. Добрата храна ще ви накарате да се почувствате тонизирани, зареди с енергия и добра нагласа за следващите дни.

7. Нещо голямо – това е олицетворение на подсъзнанието ни. Всичко се случва на психическо ниво. Ако си представите нещо голямо, ако го докоснете или предизвикате себе си с нещо, което иначе не бихте направили, повишавате самочувствието си. Чувствате се по-смели и по-доволни от себе си.

8. Положението на тялото – позата определено има значение не само за физическото здраве, а и за емоционалното състояние. Доказано е, че когато стоите изправени, позитивизмът се вселява в ума и в тялото ви. Ако вървите с гордо вдигната глава, ще възприемете себе си като завършена личност и света като по-добро място. Прегърбването не е във ваша полза.

9. Пари – не са най-важното нещо в живота, но го правят по-лесен до някаква степен. Доказано е, че щастието, когато спечелиш пари е временно. Важно е да спестявате, да не се тревожите за финансите си, но и да не сте алчни за още и още. Според изследванията, хората се чувстват по-доволни от себе си, когато правят дарения. Опитайте и ще забележите подобряване на настроението си.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари