Нова теория: Човечеството е с извънземен произход

Произходът на живота на земята е извънземен

От десетилетия учените се опитват да докажат, че някъде в безкрайната Вселена съществува и друг живот. Според нова теория обаче поколения умни глави са се блъскали напразно. Тя твърди, че именно животът на Земята е с извънземен произход.

В теорията се изказва мнение, че основните компоненти на земния живот са пренесени на нашата планета след гигантски сблъсък с друга планета, имаща размерите на Марс. Катаклизмът се е случил преди близо пет милиарда години.

Хипотетичната планета, която донесла живота на Земята, се е казвала Тея. Голяма част от нея виждаме всяка вечер на небосвода – Луната. Според теорията след сблъсъка голяма част се разпаднала на космически прах, но отломка от Тея оцеляла. Била прихваната от гравитацията на Земята и се превърнала в неин спътник.

Теорията е изказана от учените от университет Райс в Хюстън, щата Тексас. Според тях при сблъсъка на Земята били донесени основните за развитие на живота елементи – въглерод, азот, водород и сяра, наричани още летливи елементи. Без тях зараждането на микроорганизмите никога не би било възможно.

Теории за произхода на живота на земята

Изследването на екипа с водещ автор геолога Раждип Дасгупта е публикувано в списание Сайънс Адвансес.

Теорията оборва предишните предположения, че животът на Земята се е зародил на местна основа или е привнесен от метеорит.

Известно е, че летливите вещества, нужни за развитие на живота, са изключително рядко срещани, да не кажем въобще в първите четири планети на Слънчевата система, казва водещият изследовател Раждип Дасгупта. Точно и това ни кара да мислим, че без такива елементи Земята е малко вероятно да може да създаде своя собствена атмосфера, хидросфера и биосфера, способна да съхрани живот.

Извънземен произход на живота на земята

Според теорията след сблъсъка с Тея Земята извлякла всичко, което ѝ било нужно, за да се превърне в люлка на живота в Слънчевата система, а и защо не в нашата Галактика, споделя още той.

Открихме значителни доказателства – изотопни подписи, съотношение въглерод-азот и общи количества въглерод, азот и сяра във външните слоеве на Земята, че е имало сблъсък с богата на летливи вещества планета с размерите на Марс и с наситено на сяра ядро, заявява съавторът на изследването – геологът Даманвир Грюал.

Изследването на учените продължава, като те ще се стремят да намерят истински запазени отломки от изчезналата Тея, с което окончателно да докажат теорията си.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
08.02.2019 08:47
А като ги е имало в изобилие на тази планета защо живота не се е зародил там? Или тя е дошла (планетата де) ударила се е в Земята и е изсипала като от контейнер всичките тези елементи и част от нея е останала в орбита.
0
0