Телекинеза - същност, техники и усвояване

Телекинеза и местене на предмети

Ако трябва да дефинираме понятието телекинеза, то ще бъде следното: способността да се въздейства върху предмети, като се преместват, променя се формата им или се разрушават само със силата на мисълта, представлява телекинезата. Тъй като при нея се въздейства от разстояние по неясен за науката начин, тя принадлежи към паранормалните явления. Телекинезата е дял от психокинезата, която също е паранормална способност, неизяснена от съвременната наука.

Механизми за въздействие върху предмет, така че той да бъде преместван със силата на ума

Телекинеза

Обяснението е, че телекинезата представлява взаимна връзка и въздействие между две енергии - тази на човека, който въздейства на предмети от разстояние, и енергията на предмета, върху който се упражнява въздействие. Това означава, че всеки човек би могъл да владее телекинеза, ако областта от мозъка му, която е в състояние да трансформира и насочва енергия в желаната посока, е добре развита.

Много хора не вярват в телекинезата поради факта, че науката все още не е успяла да измери енергията, която умът и тялото ни усещат. Затова и се смята, че те просто не съществуват и става въпрос за илюзия.

Има обаче енергии, за които науката знае, но все още няма подходящата апаратура или възможност да бъдат измерени и доказани. И макар познанието да се развива непрекъснато, все още не сме стигнали това ниво на развитие, при което всеки човек да владее и използва всички съществуващи енергии. Това не означава, че в бъдеще човекът няма да може да се самотелепортира, където пожелае, и че хората няма да могат да общуват чрез силата на ума, тоест използвайки телепатията във всекидневието си.

Днес това са фантастични идеи, които изглеждат безумни, но ако се замислим, съвременните достижения във всички области, които ползваме всеки ден, са изглеждали преди векове също толкова безумни на предците ни.

Може ли да се обучава човек на телекинеза?

Психокинеза и сила на ума

Според някои мисловни школи способността за телекинеза е вродена у човека, но тъй като дълго не е практикувана и развивана, тя е замряла напълно и човекът е „забравил”, за това си умение. Просто трябва да си спомни Как, като опитва да приведе ума си в състояние, което да резонира на това на обекта, върху който иска да въздейства.

Други мисловни школи твърдят, че човекът непрекъснато развива своите способности и постепенно ще усвои и тази - да владее и използва телекинезата. Като пример в подкрепа на тази теория те дават отделни хора, които вече са успели да овладеят телекинеза, те са първите, пионерите, които проправят пътя на останалите.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати