Магията на цветята

магично цвете

По цветята вкъщи могат да се направят много изводи за хората, които обитават дома. Към какво се стремят, от какво се боят и за какво мечтаят в живота.

В древността хората приписвали на цветята магически сили. Затова за всяко растение се намирало предназначение - едно трябвало да пази мира в домашното огнище, друго да носи богатство и успех на стопанина, а много цветя служели като преграда срещу нечистите сили. И днес още се пази тази вяра в свойствата на цветята да събуждат човешките страсти или да ги неутрализират, според случая.

За китайската роза се твърди, че привлича другия пол, а камелиите са за срамежливите, за да ги подбуждат да се отърсят от стеснителността си. Ако искате да се пазите от глад и бедност, за дома ви подходящ е фикусът, а дифенбахията ще накара мързеливите да работят по-упорито. Цветята нямат толкова силна роля, но познанията за тях ни отварят вратите към един красив свят, в който си струва да се потопим.

Азалия

азалията притежава магични свойства

Останало е някакво виждане, че на сватба е добре да се поднесе букет от рози или лилиум. Всъщност азалиите са точно подходящите цветя за сватбен ден, защото азалията окозва добро влияние върху любовта в брака. Тя помага и при семейни конфликти.

Бегония

Бегонията е много добър защитник срещу негативната енергия и затова толкова често това цвете присъства в домовете на хората. Добър избор. Смята се, че цветето поглъща лошите мисли и ги превръща в слънчеви послания.

Мушкато

Ако видите прозорец с наредени саксии на някой дом, поне едно от тях е мушкато със сигурност. Мушкатото неутрализира тревожните мисли, успокоява нервите, действа благотворно на чувството за хумор. То връща нарушената хармония в къщата. Цветето е преграда за злите мисли и думи, защото се вярва, че връща лошите мисли към този, който ги излъчва.

Ива известна истина, защото екстрактът от това цвете се полза за успокояване на нервите и спокоен сън. Помощник е и при изгаряния, рани и дерматити.

Кактус

кактусът е сред най-магичните цветя

На това бодливо растение се приписва способността да пази дома от зли духове и да спира злосторниците. Затова ако си нямате портиер, вземете си кактус. Може да го сложите близо до монитора вкъщи, защото кактусът поглъща излъчванията. Трябва обаче да се отчете изискването, че кактус трябва да си взимат спокойните хора, нерваците ще станат прекалено агресивни, ако съжителстват с кактуси.

Дафинов лист

Тази ароматна подправка се слави и като едно от най-магичните растения още в древен Египет. Служи за защита от зли сили, привлича успеха и богатството към дома.

Народите от района на Средиземно море го използвали за талисман на къщата. Вярва се, че ако се сложи на прага над входната врата защитава от зли сили и болести. С дафинов лист до люлката на бебето пазели малките деца от уроки. Ако се стремите към щастие и благополучие, засадете дафиново дърво в двора на къщата си.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати