sanovnik.bg»Статии»Притчи»Народни Притчи»Притчата за вързаната котка

Притчата за вързаната котка

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k60824
Притчата за вързаната котка

Ако сте от хората, които вярват, че всичко се случва с причина и независимо какво правим съдбата ни е предначертана, непременно трябва да прочетете следващите редове.

Всяка вечер, когато известен за времето си гуру сядал за вечерния си ритуал, котката в ашрама започвала да се разхожда нагоре-надолу и разсейвала молещите се. Затова той решил да я връзва по време на ритуала.

След смъртта на гуруто, неговите последователи продължавали да връзват котката всяка вечер преди ритуал. Когато и котката умряла, те донесли друга котка в ашрама, която да връзват по време на вечерната молитва.

Векове по-късно учени и последователи на религиозното движение посветили живота си в изучаване на значението на вързаната котка.

Били изписани тонове доклади за фундаменталния смисъл това да се случва точно по време на вечерния ритуал, но никой така и не открили колко елементарна е причината всъщност.

Поуката е, че понякога не се налага да дълбаем и да търсим философски отговори на въпросите си, защото истината може да е много по-проста.

Няма нищо лошо в това да вярвате в по-висшите сили, но противно на очакванията ви, те не са замесени във всеки един детайл от ежедневието ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати