Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Успеха»Притчата за новогодишните ни планове

Притчата за новогодишните ни планове

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

В навечерието на Нова година един пътешественик заедно със своята съпруга решили да хапнат в близък ресторант и да споделят един с друг каква е била за тях вече отминаващата година.

След като си поръчали обяд, първи пътешественикът започнал да прави равносметка на последната година, но се съсредоточил единствено върху това, което не е успял да постигне.

През цялото време той говорил само за онези свои планове, които не е успял да реализира и за трудностите, с които се сблъсквал през годината.

В това време хората наоколо се суетели около коледната украса и жената на пътешественика с интерес наблюдава как украсяват коледната елха, вместо да се концентрира върху негативните думи на своя съпруг.

Щом си дал сметка, че жена му не го слуша, пътешественикът решил да смени темата.

- Не са ли красиви лампичките на елхата – казал ѝ той.

- Да, така е, но ако се вгледаш по-внимателно, ще забележиш, че сред десетките светещи лампички има една, което е изгоряла и не свети. Но вместо да се фокусираме върху несветещата лампичка, може да се наслаждаваме на блясъка на останалите, които светят.

По същия начин в края на годината се насладете на онова, което сте успели да постигнете, вместо да се натъжавате от провалите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати