Този човек е най-големият кутсуз на земята! Или най-големият късметлия

Франк Селак

Историята на Франк Селак е толкова невероятна, че спокойно може да послужи за сценарий за успешен филм. Ако това се случи и го гледате, ще си помислите, че е фантастика, защото е твърде нереалистичен.

Фактите са си факти. Селак може да се похвали, че е надхитрил смъртта цели седем пъти. Роденият в Хърватия учител по музика успява да се оцелее след катастрофа на самолет, от сблъсък с автобус, падане в замръзнала река и няколко експлозии. За капак човекът дори спечелва няколко милиона от лотарията и днес живее като милионер.

Франк Селак е роден като гражданин на Югославия през далечната 1929 година. Той отраства в бедно семейство и никога не е смятал, че е роден под щастлива звезда. Завършва музикална академия и започва да си изкарва прехраната като учител по музика в училище в покрайнините на Загреб.

Първият му сблъсък със смъртта е през 1962 година. Тогава пътува с влак към Сплит. Возилото дерайлира и пада в реката в близост до линията. Загиват 17 души, но Селак оцелява.

Само година по-късно пътува със самолет към Будапеща. Неизправност в машината обаче кара пилота да започне аварийно приземяване. По случайност врата на самолета се отваря и Селак е засмукан от развакуумирания самолет. Приземява върху купа сено и оцелява. Не такава е съдбата на други 19 пасажера, които губят живота си.

Три години по-късно градският автобус, в който се вози Селак, излиза от пътя и се преобръща. Загиват четирима души, но Селак не е между тях.

Франк Селак
Снимка: anomalien.com

През 1970 година хърватинът отново е на косъм от смъртта. Докато пътува към работа, автомобилът му се запалва в движение. Селак успява да излезе от него секунди преди возилото да избухне.

Явно предпочитанията му към автомобилите не се променят, защото през 1973 година друг автомобил, с който се вози, се запалва и избухва, като той отново се спасява. През 1995 година Франк е блъснат от автобус, след като излизал от пенсионерския клуб, в който членувал. Късметлията оцелява, като дори не получава сериозни наранявания.

Само година по-късно колата на Селак излиза от пътя и пада в близкото дере. Той обаче успява да излезе в последния момент и се хваща за дърво, растящо на ръба на пропастта. Колата му избухва, а вече възрастният мъж прекарва вкопчен в дървото повече от два часа, докато дойде спасителен екип да му помогне.

За капак през 2003 година Франк Селак печели около седем милиона от лотарията, като случайно попълва билет, даден му вместо ресто в местния магазин. Вече на преклонна възраст през 2010 година Франк раздава всичките си пари на семейство и приятели.

Днес Франк живее в родната си къща в Загреб, издържайки се с пенсията си на учител по музика. Той не смята себе си за късметлия, а казва, че е човек, за който нещата просто се подреждат, както трябва да бъдат.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари