Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Крими»Авторка на криминални романи се оказа убийца

Авторка на криминални романи се оказа убийца

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
Убийство

Авторка, стремяща се да бъде следващата Агата Кристи, бе арестувана за убийство, тъй като явно е изгубила границата между фикция и реалност. Нанси Брофи, написала Как да убиеш съпруга си, наистина го е убила.

Съпругът ѝ Дейниъл Брофи бил прострелян преди 7 години. Тогава никой не заподозрял, че 27-годишната му съпруга е отговорна за случилото се.

Но след смъртта на съпруга си, тя се насочила към писателска кариера, а жанрът, в който се изявявала, бил криминалните романи. Пише Адът на сърцето и Погрешният съпруг само 3 месеца след смъртта на мъжа си.

Дан беше от хората, които знаят какво точно искат от живота и брака си. На всяка цена се стараеше да го постигне, е казала Нанси само няколко дни след кончината на съпруга си.

Тогава полицията в щата Орегон не я е арестувала, но години по-късно уликите показали, че именни съпругата е убийцата. 68-годишната писателка била арестувана, а нейните родните – шокирани.

Те са убедени, че Нанси е невинна. Според съседите обаче Нанси неведнъж е споделяла, че иска да избяга от семейния живот, а по-възрастния ѝ съпруг бил доста ревнив, което допълнително усилвало желанието ѝ да се разделят.

Не е ясно защо писателката е реила да го убие, за да се спаси от нещастния си брак, защото отказва да каже истината. Въпреки това нейните отпечатъци по оръжието на убийството ще я изпратят в затвора до края на живота ѝ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати