Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Легенди»Слендермен – градската легенда, която ще ви ужаси до смърт

Слендермен – градската легенда, която ще ви ужаси до смърт

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k732
Слендермен – градската легенда, която ще ви ужаси до смърт
Снимка: Deviantart.com

Слендермен е образ без лице. Той няма глас, но само появата му може да ви изправи косите от страх. Казва се, че от гърба му излизат черни пипала и ако попаднете хватката му, изгубени сте.

Слендермен е градска легенда, която показва силата на интернет. Дължи създаването и разпространяването на злокобния си образ на социалните мрежи, които са го превърнали в същество, от което трябва да се пазите.

Той безмълвно следи жертвите си, но не ги наранява физически, а психически. Тихо изтезава умовете им, докато не изгубят разсъдъка си и не се превърнат в серийни убийци.

Според легендата Слендермен дебне жертвите си в гористите местности и прикрива следите си с пожар. Той напада и деца, и възрастни.

За първи път историята на Слендермен се появява във форума Something Awful, където се провеждал конкурс за подправени паранормални снимки. Целта била да се изфабрикува фотография, която да създаде илюзията за призрак или демон.

Победител в това състезание в потребител с никнейма Victor Surge. Той публика снимка на група деца, играещи на площадката, а в сянката ги дебнела висока и слаба фигура. Това е първата поява на Слендермен.

Снимката била придружена и с описание, което гласяло: Не искахме да стигаме до там, не искахме да ги убиваме, но мъртвешкото му безмълвие и протегнатите му напред ръце ни ужасяваха и успокояваха едновременно.

След това историите за Слендермен плъзват като зараза. Появяват се многобройни разкази и снимки, които твърдят, че този образ не е измислен, а през 2014 година две момичета от Уисконсин нападнаха и едва не убиха своя съученичка, твърдейки, че Слендермен е обсебил умовете им.

В действителност обаче това е само градска легенда, а Слендермен е измислен и добре изфабрикуван образ, който може добре да ви уплаши.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати