Кандидо Годой - градът на близнаците, който Менгеле сам създаде!

1 от 5 Снимки
Кандидо Годой

Град Кандидо Годой е сред най-необичайните места по света, които може да посетите. Тук на една от 80 бременни се раждат близнаци, а повечето от тях са с руси коси и сини очи.

Голяма част от населението са потомци на германци и немски заселници, пристигнали в Бразилия след Първата световна война. Градът става популярен в началото на 90-те години, когато необичайният феномен привличат вниманието на медиите.

Мястото е наречено Земята на близнаците, а учените имат различни теории за явлението. Предполага се, че се дължи на изолираността на региона, специфичния хранителен режим, но най-популярната версия е, че градът е дело на известния нацистки лекар Йозеф Менгеле.

Местните твърдят, че Менгеле е правил многократни визити в бразилския град, представяйки се за ветеринар, а след това и за домашен лекар.

След края на Втората световна война зловещият нацистки лекар се укрива за кратко в Парагвай, а след това се преместил в Бразилия. Смята се, че в Кандидо Годой е успял да създаде лаборатория, където да осъществи мечтата си за висша раса от синеоки и русокоси арийци.

Менгеле е посещавал бременните жени и им изписвал специфични медикаменти. Хората от Кандидо Годой го запомнили като много образован и интелигентен човек.

Лекувал е и животните им, като споделял, че може да предизвика бременна крава да роди телета близнаци и дори да извършва изкуствено оплождане.

Представял се е като доктор Рудолф Вайс. Помагал е на жени с разширени вени, извършвал е стоматологични процедури и предписвал лекарства, а всички си спомнят, че им е взимал кръв.

Никой не може да е сигурен, че това е бил Йозиф Менгеле, но е факт, че първите близнаци в Кондидо Годой се раждат през 1963 година, споделя кметът доктор Силва.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Коментари