Брутални разкрития за детството на Уинстън Чърчил ще ви оставят без думи

1 от 2 Снимки

Уинстън Чърчил е сред най-великите европейски политици, но зад несломимия му дух, благодарение на който печели Втората световна война, се крие едно мрачно детство, изпълнено с насилие.

Известният британски автор и политик лорд Майкъл Добс е изследвал детството на Чърчил и е разкрил нещо ужасяващо. Като дете е бил изнасилен и всекидневно подлаган на физически тормоз.

Чърчил не просто е имал трудно детство, той е имал непоносимо детство. Бил е малтретиран и изнасилен от един от своите възпитатели, пише авторът на Къща от карти.

Според неговото изследване един от най-влиятелните хора за миналия век е преживял най-големият кошмар за всеки човек, докато е учил в пансиона Свети Джордж.

Бил е само на 8 години, когато е брутално пребит от директора. Вероятно и същият възпитател го е изнасилил.

Възпитателните методи в Свети Джордж били жестоки дори и за викторианските стандарти. За кражбата на малко количество захар, Чърчил бил съблечен чисто гол и пребит на двора.

Но тъй като британският премиер бил с борбен характер още от малък, след побоя се вмъкнал в кабинета на директора и откраднал шапката му за официални случаи. Успял да избяга в близката гора и я разкъсал на парчета.

Подобна реакция от 8-годишно момче показва характер на един бъдещ лидер, твърди Майкъл Добс, според който нуждата от справедливост на Чърчил може да се обясни именно от преживяното в пансиона.

В Свети Джордж той остава в периода 1882-1884 година. Самият държавник никога не е криел, че е тормозен в това училище, а в автобиографичната си книга споделя, че редовно го пребивали.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати