За бразилците днес е Денят на любовта! Може да откриете своята половинка

Денят на любовта

Много страни по света не празнуват Свети Валентин на 14 февруари, в това число и Бразилия. За тях днес е Денят на любовта, наричан още Денят на любовниците и Денят на влюбените.

Бразилците празнуват Свети Валентин на 12 юни по няколко причини, но традициите не се различават особено от традициите на останалия свят покрай празника на влюбените.

Денят на влюбените в Бразилия е съпроводен с празниците за Свети Антоний, който се почита на 13 юни. Вярва се, че двойките, които сключат брак в тези два дни, ще са благословени и никога няма да се разделят.

Прието е да се разменят подаръци, като най-често те са цветя и шоколад. Двойките си организират и романтични вечери, а резервации в ресторантите се правят седмици преди празника.

Нова любов

Смята се, че днес самотните най-лесно могат да открият нова любов. Посетете нощен клуб, кино, театър или бар и ще видите, че съдбата е приготвила нещо за вас.

Основната причина, заради която бразилците празнуват Свети Валентин през юни, е карнавалът, който се организира в страната през февруари.

Бразилският карнавал е най-пищното празненство в страната и ако Празникът на влюбените бе на 14 февруари, нямаше да му се обърне подобаващо внимание.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Анонимен
Анонимен
12.06.2018 23:02
vsicko tuk e ala bala
15
0
Анонимен
Анонимен
12.06.2018 22:59
praznika na zagubenite dfvkdnvflnvnrevnerfvnkvrejvrnefvkinrevner
15
0