Край с конспирациите със смъртта на Хитлер! Ето каква е истината

Адолф Хитлер

Анализ от фрагменти от зъбите на Адолф Хитлер разсеяха съмненията относно неговата смърт. Десетилетия наред се разпространяваха какви ли не конспирации, сред които най-популярната бе, че фюрерът е още жив.

Учените от руската Федерална служба за сигурност обаче отхвърлят тази версия. Те твърдят, че Хитлер наистина се е самоубил в бункер край Берлин, което потвърждава официалната версия от историята.

Ръководителят на екипа Филип Шарлие е потвърдил, че зъбите действително са на Хитлер, а резултатите са публикувани в European Journal of Internal Medicine.

На 30 април Хитлер е бил в бункера си в Берлин заедно с Ева Браун и се самоубил, изпивайки цианид и прострелвайки се в главата. Филип Шарлие обяснява, че зъбите не са били разрушени, което означава, че нацисткият фюрер се е прострелял в шията или челото.

По зъбите на нацисткия вожд са открити сиви петна, което е доказателство за химическата реакция между цианида и зъбите.

След тези констатации, огласени през март в документален филм на телевизия Франс 2, няма вече място за каквито и да било конспиративни теории за оцеляването на Хитлер. Той нито е избягал с подводница в Аржентина, нито се намира в потайна база в Антарктида или на обратната страна на Луната, коментират учените.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати