20 години по-късно: От изчезналите в Добрич няма и следа

Изчезнали в Добрич

20 години след мистериозното изчезване на 20 души от Добрич, случаят е все така заплетен. Районът на безследно изчезналите бе наречен Бермудски триъгълник.

От ноември 1997 до ноември 1998 година имаше шест случая на изчезнали млади хора. Няколко десетки бяха те от средата на 90-те години на миналия век до 2006-2007 година. На практика днес никой не може да каже точния брой на случаите през годините, колко от тях са разрешени и колко от изчезналите са открити - живи или мъртви.

В онези години изчезналите хора в Добрич са едва 2% от всички изчезнали хора в цялата страна по онова време, поне според полицаите. Теорията, че отвличанията са дело на една престъпна група, се оказа безпочвена. Случаите са различни и приликите между тях са малко.

Похищение

Преди 20 години от Добрич изчезват Румяна Димитрова, Силвия Георгиева, Неделчо Стоянов, Наталия Влахова, Петър Петров и Димитър Георгиев. Днес близките им не вярват, че някога ще узнаят истината за случилото се с техните деца. Според тях оперативната работа по случаите не е била качествена и затова тайните не са били разгадани. Някои от родителите на изчезналите вече не са между живите, а тези, които са, не намират смисъл да се ровят повече в миналото. Те отдавна не поддържат връзка помежду си, както е било преди години.

Изчезването на младежите е обвито в мистерия. Органите на реда дават информация на родителите само когато ги потърсят. Към днешна дата Кръстинка Димитрова, майка на изчезналата на 30 април 1998 година Румяна, е единствената, която продължава да търси справедливост. Тя разказва, че във фаталния ден 28-годишната Румяна Димитрова била пресрещната на паркинга пред дома им. Докато държали жената до колата ѝ, други хора влезли в дома и го обрали. Крадецът отворил блиндираната врата с ключовете ѝ и задигнал пари и бижута. След това Румяна изчезва. Заподозреният за кражбата се издал пред детектора на лъжата, но не се намира връзка между него и отвличането на момичето. Кръстинка обаче е убедена, че има връзка между кражбата и похищението.

Преди 20 години, както и днес, Кръстинка Димитрова е убедена, че знае кой е похитил дъщеря ѝ. Според нея това е човек, който е добре познат на полицията, но е на свобода. Понякога даже го срещала по добричките улици.

Издирвани хора

В последните две десетилетия нещата не се променят...до днес. От МВР Добрич са изготвили фоторобот на Румяна, с който полицаите се надяват да намерят следи от нея - ако не у нас, то поне в чужбина. От полицията са категорични, че и днес се работи по всички случаи на безследно изчезнали, включително и на тези от 90-те години на миналия век.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати