Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Изобретения и Открития»Загадката с извънземното от Атакама е разкрита

Загадката с извънземното от Атакама е разкрита

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k252
Ата
Снимка: Dr Emery Smith
Ата

Една от най-големите загадки на нашето време беше разкрита. Учени най-сетне установиха произхода на мистериозното телце, намерено в чилийската пустиня Атакама. Дълго време уфолози смятаха, че находката е с извънземен произход, но последните изследвания сочат нещо съвсем различно.

Мистериозният мумифициран скелет от Атакама е открит през 2003 година. Веднага прави впечатление, че той е с изключително дребни размери (дълъг е едва около 15 см) и черепът му има издължена форма.

Освен това скелетчето е с десет двойки ребра, а не с дванадесет чифта, както е при средностатистическите хора. Всички тези странни негови характеристики карат мнозина да считат, че телцето е принадлежало на извънземен обитател.

Проучване, представено в изданието Genome Research обаче, напълно отрича теорията за извънземен произход на скелетчето, кръстено от учените Ата.

След подробен анализ на останките, специалистите са стигнали до заключението, че скелетчето принадлежи на човешко бебе, родено мъртво или издъхнало малко след раждането си.

Необичайната структура на тялото му пък според учените се дължи на тежки генетични мутации. Става ясно също така, че новороденото е било от женски пол и произлиза от остров Чилое.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати