Откриха следите на племе, смятано за изчезнало

Откриха следите на племе, смятано за изчезнало

Група археолози успя да открие следите на мистериозно племе, което се смяташе за изчезнало преди векове. Оказва се, че коренното население на Карибите не е избито от европейците при колонизацията, както се смяташе досега.

Експерти от университета в Копенхаген, Дания смятат, че племената са се преселвали тайно, след като техните земи са заселени от испанците, съобщава СайънсАлърт.

Племената са открити от Христофор Колумб през 1492 година и дълги години се смяташе, че са избити в резултат на нахлуването на испанските конкистадори.

Историята казваше, че тези, които не са били убити, а са приети за прислуга и роби на испанците, починали в последствие в резултат на различни болести, донесени от новозаселниците.

Откриха следите на племе, смятано за изчезнало

Последната находка от Пещерата на проповедника на остров Елеутера обаче показва друго. Археологическото откритие е зъб на жена, живяла в периода 8-10 век, а ДНК, което специалистите са успели да извлекат от този зъб, доказало, че коренните жители на Карибите имали родствена връзки с индианските племена на Бахамите.

Оказало се, че лукаяните са генетично близки със съвременните представители на араваките - индиански племена, които живеят в Южна Америка.

Освен това, що се отнася до живеещите на Карибските острови племена, лукаяните били близки с пуерториканците. Това показва, че независимо от въздействието, което европейците оказали върху културата на местното коренно население, някои групи тайно оцелели.

Виж повече

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари