Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически събития»Най-безумните съдебни битки в историята

Най-безумните съдебни битки в историята

4 от 4 Снимки

Делото за миризливите крака


През 1999 г. холандският студент Теунис Тенбрук бил изгонен от университета Еразъм заради миризмата на краката му. Не е шега. Той бил отстранен от институцията на основание, че миризмата на краката му е попречила на учениците и учителите да се съсредоточат и вече не могат да бъдат около него.

Младежът, който е изучавал философия по време на инцидента, завел дело срещу учебната институция, така че да може да бъде възстановен. След десетгодишна борба в съда съдията постановил, че университетът трябва да възстанови студента и да се научи да се справя с уханието на неговите крака.

Когато чуем за съдебни дела, много от нас се сещат за адвокати в скъпи костюми, които се опитват да проведат делата си в тържествени съдебни зали. Всичко изглежда толкова сериозно, изпълнено с драматични въпроси в търсене на истината.

Разбира се, тази представа ни е изградена от многото адвокатски филми, заливащи ни от телевизионния и кино екран. За сблъскалите се с българското правораздаване реалността е малко по-различна.

Факт е обаче, че най-лудите съдебни битки в историята идват от там, откъдето идват и филмите и сериалите – САЩ. Наскоро там нашумя случаят, в който недоволен клиент опита да съди Ред Бул за фалшив маркетинг, след като е открил, че енергийната напитка не му е дала крила.

Не е изненадващо, че той твърди, че напитката не е усъвършенствала физическата или интелектуалната му мощ, дори и след десетилетие пиене. Ето още няколко нелепи примера за най-безумните съдебни битки в историята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати