Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически събития»Най-безумните съдебни битки в историята

Най-безумните съдебни битки в историята

2 от 4 Снимки

Работата е прекалено скучна


В началото казахме, че повечето абсурдни съдебни битки са в САЩ, но истината е, че има такива и в другите части на света. Пример за това е заведеното през 2016 година дело от служителя Фредерик Дешнард срещу бившия му работодател за 360 000 евро за това, че работата му е прекалено скучна. В иска се срещат определения като ад и кошмар, за да се опише колко безинтересна е професията. Ответникът е бил френският парфюмерист Интерпарфюмс, където

Дешнард е служител в продължение на осем години, преди да стане очевидно, че е принуден да напусне заради повишени нива на скука. В съда той разказва, че според него компанията умищлено е направила работата му скучна, за да се освободи от него. Интересен факт е, че съдът приема делото и то все още се води.

Когато чуем за съдебни дела, много от нас се сещат за адвокати в скъпи костюми, които се опитват да проведат делата си в тържествени съдебни зали. Всичко изглежда толкова сериозно, изпълнено с драматични въпроси в търсене на истината.

Разбира се, тази представа ни е изградена от многото адвокатски филми, заливащи ни от телевизионния и кино екран. За сблъскалите се с българското правораздаване реалността е малко по-различна.

Факт е обаче, че най-лудите съдебни битки в историята идват от там, откъдето идват и филмите и сериалите – САЩ. Наскоро там нашумя случаят, в който недоволен клиент опита да съди Ред Бул за фалшив маркетинг, след като е открил, че енергийната напитка не му е дала крила.

Не е изненадващо, че той твърди, че напитката не е усъвършенствала физическата или интелектуалната му мощ, дори и след десетилетие пиене. Ето още няколко нелепи примера за най-безумните съдебни битки в историята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати