sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Исторически събития»Най-безумните съдебни битки в историята

Най-безумните съдебни битки в историята

1 от 4 Снимки

Кражба на божествени сили


През 2005 г. жителят на Минесота Кристофър Ролер завежда дело на илюзиониста Дейвид Копърфийлд за 50 млн. долара. Ролер е убеден, че Копърфийлд краде божиите сили, за да реализира неморaлни печалби чрез тях. По време на спора Ролер се обръща към репортерите, за да ги информира, че ще оттегли делото, ако Копърфийлд може да докаже как е извършил магията си, без да използва Божиите сили.

След отхвърлянето на делото му Ролер подава заявление за патент за изключителни права за използване на божествени сили на Земята. Човекът твърди, че той е божествена цялост и че други получават неетични финансови печалби от използването на своите правомощия. Бившият ядрен инженер от американския военноморски флот заявява в своята молба, че е разбрал потенциала на своя свръхестествен дар, когато забелязал, че милиони духове влизат в душата му през 1999 г. Очевидно, заявката за патент е отхвърлена.

Когато чуем за съдебни дела, много от нас се сещат за адвокати в скъпи костюми, които се опитват да проведат делата си в тържествени съдебни зали. Всичко изглежда толкова сериозно, изпълнено с драматични въпроси в търсене на истината.

Разбира се, тази представа ни е изградена от многото адвокатски филми, заливащи ни от телевизионния и кино екран. За сблъскалите се с българското правораздаване реалността е малко по-различна.

Факт е обаче, че най-лудите съдебни битки в историята идват от там, откъдето идват и филмите и сериалите – САЩ. Наскоро там нашумя случаят, в който недоволен клиент опита да съди Ред Бул за фалшив маркетинг, след като е открил, че енергийната напитка не му е дала крила.

Не е изненадващо, че той твърди, че напитката не е усъвършенствала физическата или интелектуалната му мощ, дори и след десетилетие пиене. Ето още няколко нелепи примера за най-безумните съдебни битки в историята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати