Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Библията»Чудеса няма! Библейските истории, които имат логични научни обяснения

Чудеса няма! Библейските истории, които имат логични научни обяснения

2 от 5 Снимки
Чудеса няма! Библейските истории, които имат логични научни обяснения
Снимка: Panoramio/Ivan Mihalev

2. Вода от камъка


След като избягали от Египет, израилтяните се скитали в пустинята на Синай, търсейки вода. В Библията Моисей ударил скала и от нея започнало да тече вода. Учените обясняват това чудо с варовиковите скали, които са доста близо до планината Синай. Те са разтворими и могат да задържат тонове вода.

Чудесата са необясними промени в естествения ред. Те дават обяснение на невъзможното и по дефиниция са редки. Срещани са във всички религии, вярвания, митове и легенди. Някои са дълбоко вкоренени в човешкото подсъзнание въпреки съвременния технологичен свят, в който живеем. Други предизвикват по-скоро усмивки и служат за преспиване на децата.

От Моисей, разделил Червено море на две, до Исус, върнал се от мъртвите, Библията е пълна с чудеса и от векове изследователите се чудят как биха могли да се случат и какво е тяхното научно обяснение.

Дълго време науката се опитва да даде ясни граници на естествения свят и да не подкрепя чудотворното. Точно така се раждат някои теории, с които учените се успокояват, че все пак има нормално обяснение на библейските чудеса.

Дали техните твърдения са акуратни, или не, е въпрос, за който се спори също толкова време, колкото е изминало и от самите чудеса.

Вижте в следващата галерия Библейските истории с най-достоверните логически научни обяснения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати