sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Изобретения и Открития»Най-зловещите научни открития за 2017-та година

Най-зловещите научни открития за 2017-та година

1 от 4 Снимки

Истински вампири


Слава богу, модата на вампирите почти отмина и вече не се налага да гледаме по екраните бледи, зализани тийнейджъри с нестандартни зъби. Това, което отново накара да се заговори за кръвосмучещи гадини, са южноамериканските прилепи вампири.

Доскоро се знаеше, че те се хранят с птици. Ново проучване и множество сигнали из цяла Латинска Америка показаха, че летящите бозайници коренно са променили диетата си и вече се хранят с човешка кръв. Причината? Лиспа на плячка поради изсичането на горите и избиване на традиционния им улов.

Човешкото познание не е константно. То постоянно се променя и набъбва. Всяка година учените по света откриват нови и нови неподозирани до момента неща. Отркитията са във всичките сфери на науката – физика, химия, биология, астрономия и други. Често обаче учените откриват неща, за които човечеството не е напълно подготвено.

Нито един учен не е напълно сигурен докъде ще го доведат неговите специализирани издирвания. Може само да предполага за крайния резултат, докато се опитва да докаже теорията си. Не е изключене обаче издирванията да додведат до неподозирани и дори страховити резултати.

В горната галерия вижте най-зловещите научни открития за 2017-та година, които втрещиха научната общественост и постваиха под съмнение много от съществуващите до момента теории.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати