Вторият човек, кацнал на Луната, удари кроше на опонент, нарекъл го измамник

Бъз Олдрин
Снимка: NASA

Бъз Олдрин е сред астронавтите, които правят впечатление в историята. Той е прекарал над 300 часа в Космоса и е известен като втория човек, разходил се по повърхността на Луната, но не всеки се прекланя пред неговата слава.

Тъй като според една от най-известните конспиративни теории никога не е имало кацане на Луната, а разходката на Бъз Олдрин и Нийл Армстронг през 1969 година е запис, режисиран в холивудско студио, астронавтите често са нападани от опоненти.

Сред тях е ѝ Барт Сибрел, който е автор на 4 документални филма по темата, че кацането на Луната е измама, измислена от ЦРУ. Но филмите не му стигат, за да докаже тезата си, и затова преследва всичко астронавти от програмата Аполо.

Въоръжен с камера и Библия, Сибел принуждава астронавтите да се закълнат с ръка на святата книга, че са били на Луната. Сред тормозените от автора е и Бъз Олдрин. Срещата им обаче завършва зле за Барт Сибел.

Човек на Луната

На видеото, публикувано от самия него, се вижда, че той причаква 72-годишния бивш астронавт пред хотел в Бевърли Хилс, като му пъха Библията под носа и го принуждава да се закълне, че се е разхождал по лунната повърхност.

В първия момент Бъз Олдрин запазва хладнокръвие и се опитва да заобиколи Сибел и негови антураж, но когато го наричат страхливец и измамник, той удря кроше на устатия автор.

След инцидента към астронавта има подадено оплакване, но повечето свидетели са единодушни, че Олдрин е бил провокиран да се защити.

НАСА

Независимо че НАСА е публикувала над 10 000 снимки от причутото кацане на Луната, все още се появяват съмнения в тяхната достоверност, а упоритите автори на теории за конспирацията като Барт Сибел използват всяка възможност, за да докажат обратното.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари