Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Извънземни»Разкриха мистерията за извънземното от Керч

Разкриха мистерията за извънземното от Керч

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

Преди няколко десетилетия екип от археолози открива скелетите на дете със странна черепна деформация. Дълго време това се смяташе за доказателство, че планетата ни е посещавана от извънземни, но не е.

Случаят стана известен като Мистерията за извънземното от Керч, като Керч е областта в Русия, където са открити останките. При анализите бе установено, че те са на най-малко 2000 години.

При изследвания, започнали през 2014 година, в които участваха и екип от антрополози, се разбра, че това не е извънземно, а момче с тежка черепна деформация, заради която главата му е приличала на извънземно от фантастичен филм.

Момчето е сармат – народ от номадски племена, произхождащ от Източна Европа, и е починало между 18-месечна и 2-годишна възраст, пише Дейли мейл.

Сарматите са били общество, практикуващи необичайна за европейските жестокост към малките деца. Те умишлено обезобразява главите на малките момчета и пристягали черепа, защото вярвали, че така те ще са по-брутални и войнствени.

В близост до гроба на момчето са били открити още бурканчета, малки мъниста, стъкло и гривна от медна сплав, която носел на дясната си ръка.

Николай Сударев от Археологическия институт в Русия отрече това племе да е част от извънземна цивилизация и добави, че деформации по телата и главите на деца се наблюдава и при други древни култури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати