Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духове и Призраци»Мистичният град Лили Дейл, който е обитаван от призраци и медиуми

Мистичният град Лили Дейл, който е обитаван от призраци и медиуми

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731
Мистичният град Лили Дейл, който е обитаван от призраци и медиуми
Снимка: Facebook/LilyDaleMuseum
Сестрите от Лили Дейл

Населението на американския град Лили Дейл не надвишава 500 души, но според местните жители тези, които не могат да се преброят, са много повече. Градчето е сочено на свърталище на духове, а голяма част от жителите са медиуми.

Годишно градчето се посещава от средно 22 000 души, които искат да се свържат с починалите си близки.

Лили Дейл е основан в края на XIX век и още тогава е привличал групи от спиритуалисти. През 1879 година те основават своя общност и дори ежегодно си организират пикници и излети.

Сред тях изпъкват семейството Уилард и Коринтия Алден, които основат лагера Cassadaga Lakes Free Association. Той заема имение с площ от 72 000 квадратни метра.

През 1880 година в това имение се пренасят стотици хора. Построява се молитвена зала и хотел, а около лагера се появяват още редица храмове.

Летният къмпинг започва да придобива все по-сериозен и мистичен облик. Издига се спиритуалистичен музей и библиотека, разполагаща с най-богатата колекция от книги за спиритуализма.

Интересът към града нараства, когато пред 1848 година сестрите Маргарет и Кейт Фокс обявяват, че могат да общуват с духа на мъж, погребан в мазето им. Те казват, че призракът се свързва с тях, като почуква по стените на къщата им.

Тогава хиляди хора пристигат в Лили Дейл, умолявайки двете сестри да се свържат с техни починали близки. Момичетата изпълнявали ритуал с пукане на пръсти.

Въпреки че очевидно били измамнички, търсещи лесни пари, именно тяхната дейност носи славата на Лили Дейл.

През 2016 година градът е посетен и от известният в САЩ медиум Керъл Гаспър, който свързва писателката Памела Хътсън с починалите ѝ родители.

В началото думите ми изглеждаха твърде позитивни и общи, а аз съм имала трудно детство и затова бях скептична. Но с течение на разговора, казаното звучеше като баща ми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати