Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Артефакти и Ръкописи»Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

5 от 5 Снимки

Спящата красавица


Спящата красавица се събужда след близо вековен сън, целуната от своя принц. Те се влюбват и женят. Край, това е историята, разказана от Дисни. Оригиналът е много по-брутален и може би трябва да го прочетете, за да повярвате.

В него младата жена заспива заради пророчество, не заради проклятие. Намирайки я, принцът не я буди, а я изнасилва. След девет месеца спящото момиче ражда две деца. Едното от бебета дори отхапва пръста на красавицата. Събуждайки се, тя вижда, че е сама, изнасилена и майка на две деца.

Всеки е слушал в детските си години приказки, преди да заспи. Обичаме ги и ги четем на нашите деца, защото знаем, че са подходящи за тях. Ако погледнем обаче оригиналните истории, някои от нас могат да се втрещят, научавайки истинския край.

В последните години Дисни буквално промени приказния свят, като го дезинфекцира от всякакво насилие, защото собствениците й смятат, че младото поколение се нуждае единствено от щастлив край и не може да се справи с драмите, разиграващи се в истинските истории.

Много психолози обаче казват, че детският мозък може да понесе истинските приказки и точно по този начин научава разликата между доброто и злото. В горната галерия ви представяме ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки, имащи днес щастлив край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати