Какви са ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки

1 от 5 Снимки

Чудният свирач


В приказката Чудният свирач се разказва за село, нападнато от плъхове. В него пристига човек, който обещава на селяните, че ще ги спаси от напастта с вълшебната си флейта. Хората се съгласяват да му платят огромна сума пари. Той започва да свири, а всички гризачи, омагьосани от мелодията, тръгват след музиканта, който ги отвежда до близката река и те се удавят.

Историята продължава с това, че селяните отказват да платят, а музикантът заплашва, че съдбата на плъховете ще сполети и децата им. Те му плащат и приказката приключва. В оригинала обаче хората нямат парите и той омагьосва децата да се удавят. Спасява се само едно куцо момче, което изостава от групата.

Всеки е слушал в детските си години приказки, преди да заспи. Обичаме ги и ги четем на нашите деца, защото знаем, че са подходящи за тях. Ако погледнем обаче оригиналните истории, някои от нас могат да се втрещят, научавайки истинския край.

В последните години Дисни буквално промени приказния свят, като го дезинфекцира от всякакво насилие, защото собствениците й смятат, че младото поколение се нуждае единствено от щастлив край и не може да се справи с драмите, разиграващи се в истинските истории.

Много психолози обаче казват, че детският мозък може да понесе истинските приказки и точно по този начин научава разликата между доброто и злото. В горната галерия ви представяме ужасяващите оригинали на най-обичаните приказки, имащи днес щастлив край.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати