Череп опровергава теорията за африканските прародители

Череп опровергава теорията за африканските прародители

Китайски археолози са убедени, че теорията за произхода на човека, която се базира върху африканския модел, е напълно погрешна.

Според едни от последните открития съвременната човешка популация произхожда от общи африкански прародители. От тях са се развили всички раси и народи.

Според китайските археолози обаче това не е така. Те намерили вкаменен череп, който е лежал в земята най-малко 100 хиляди години. Черепът е бил открит в китайската провинция Хенан.

Той е идеално съхранен и се състои от шестнадесет отделни фрагмента. Учените са учудени, че е възможно череп на човек да се запази толкова дълго време, макар и вкаменен. Напълно е запазена и вкаменената мембрана.

Това ще позволи на учените да проследят устройство на нервите на древния ни прародител. Повечето китайски учени смятат, че теорията на произхода на човек е мултирегионална. Тоест съвременните хора са потомки на популация от различни региони на Земята.

Предварителните изследвания на черепа, проведени от учени от Пекинския университет, са датирали черепа като на човек, загинал преди не по-малко от сто хиляди години. Тепърва предстои да се изясни точната хронология.

Освен черепа в провинция Хенан археолозите открили и над тридесет хиляди вкаменелости, които са останки на животни. Анализът им ще хвърли нова светлина върху животинските видове отпреди сто хиляди години.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
схг
схг
30.01.2011 10:33
Ами то китайците все нещо умно ще измислят. Тяхната цел е да завземат света. Всички тези евтини работи, китайски, пластмасови затрупват домовете ни. До 15 години ще ни завземат.
0
3