Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Крими»Дяволът-дете Мери Бел, станала убиец на 11 години

Дяволът-дете Мери Бел, станала убиец на 11 години

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k731

През 1968 година светът е потресен от залавянето на убийцата Мери Бел, която е само на 11 години и е убила две деца – 4-годишния Мартин Браун и 3-годишния Браян Хау.

Мери Бел е най-известното дете-убиец във Великобритания. Нейните престъпления карат хиляди хора да се зачудят как момиче с такава невинна възраст е способно на подобни жестокости.

Мери Бел е израснала в бедно семейство, а майка ѝ е била проститутка, като специалността ѝ било садо-мазото. Тя не се притеснявала да практикува професията си пред очите на малката си дъщеря. Майката била доста невротична и веднъж започнала да души момиченцето си, като за малко не я убила.

Мери Бел израства с убеждението, че насилието е нещо нормално, а това е превръща е ужасяващ убиец. На 25 май 1968 година, само ден преди рождения си ден, Мери Бел води за ръка 4-годишния Мартин Браун към изоставена къща, където го удушава.

При първото си престъпление обаче не оставя уличаващи доказателства и затова властите решават, че е нещастен случай. До тялото на Мартин е открито шишенце с аспирин и полицията решава, че той го е изпил и това е причинило смъртта му.

Веднъж щом ѝ се разминало, Мери Бел решава, че никога няма да я хванат. Малко след рождения си ден тя напада сестричката си Норма Джойс, като се опитала да я удуши. Но баща им ги видял и ги спрял.

Тогава Мери Бел решила да не я убива, а да я направи свой съучастник. Тя ѝ разказва как е удушила малкия Мартин и заявява, че е готова да го направи и с други деца.

Два месеца след погребението на 4-годишното момченце Мери Бел е готова за второ убийство. Тя си набелязва 3-годишния Брайън Хоу, води го до железопътните линии на Стоксууд и го напада с ножици.

Намушква го три пъти, след което го удушава, а накрая отрязва косата му, обезобразява гениталиите му и изписва буката М върху корема му.

Мери Бел разказва с превъзбуда на сестра си Норма за убийството и ентусиазмът на двете момичета започва да буди съмнение, заради което те са разпитани от месната полиция.

При разпита Мери прави фаталната грешка да опише ножиците, с които малкият Браян е бил убит, опитвайки се да прехвърли вината на момче от града. Тя няма откъде да знае кое е оръжието на убийството, ако самата тя не го е използвала.

На погребението на малкия Браян детектив Добсън забелязва ехидната усмивка на малката убийца и разбира, че тя е човекът, когото търсят. В началото съдът обвинява Мери Бел и сестра ѝ Норма, но в крайна сметка Мери си признава както за убийството на Браян, така и за убийството на Марти.

До 23-годишна възраст тя е премествана в различни затвори за малолетни, след което излиза на свобода с нова самоличност. Ражда дъщеря, а преди няколко години стана и баба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати