Излезе наяве един от най-тайните доклади за извънземни

Излезе наяве един от най-тайните доклади за извънземни

През 1980 година в гората на Рендълсхем, графство Съфолк се забелязва странен обект във въздуха. Американските военни документират случката, а докладите им доскоро бяха засекретени и никой нямаше достъп до тях.

От британския национален архив обаче решиха да запознаят обществото със случилото се в онази нощ и разсекретиха документите, станали известни като Британските досиета X заради мистерията, в която са обвити.

Докладите са предоставени от Министерството на отбраната във Великобритания, които са ги нарекли Случаят от Рендълсхем. Вече всеки може да ги прочете в Националния архив на Западен Лондон.

Войниците, които са били разположени в гората, разказват, че са видели странен обект в небето, приличащ на метален триъгълник, а от него все едно е капел разтопен метал. След около минута на негово място се появилo огромно червено око.

Излезе наяве един от най-тайните доклади за извънземни

Видяното е документирано и със звуков запис, а картините, нарисувани от войниците, навеждат на мисълта, че може би наистина са станали свидетели на НЛО.

В свидетелствата обаче липсват описания на извънземни или пък за тяхна аутопсия, както твърдят редица конспиративни теории. Странно е обаче, че три от файловете на тези доклади остават секретни и никой няма достъп до тях.

Ник Роуп, който е бил шеф на отдела за НЛО в Министерството на отбраната между 1991 и 1994 година, също споделя, че криенето на част от информацията е подозрително.

От Министерството обаче казват, че ще предоставят и липсващите файлове за обществено четене. Причината те да бъдат забавени е, че дигитализирането им става по-трудно.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати