Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Вижте тайната за дълъг живот на тези столетници

Вижте тайната за дълъг живот на тези столетници

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k253
2 от 4 Снимки

2. Джерилин Тели


Г-жа Тели е починала малко преди да навърши 117 години през 2015 година. След като нейният благоверен починал едва на 52 години, тя останала вдовица и в остатъка от живота си се посветила на дъщеря си. Ема била много религиозна и непрекъснато се молела.

Според някои твърдения ние хората можем да доживеем чак до 120 години. Въпреки това днес не са много мъжете и жените, които могат да се нарекат столетници. Независимо че съвременният свят предлага всякакви удобства, лекарства и ваксини против много повече опасни заболявания, продължават да се налице фактори, съкращаващи живота на човека.

Оказва се, че един от най-големите проблеми на съвременното общество е стресът. Именно заради забързания начин на живот и напрежението на работното ни място отключваме заболявания като диабет, депресия, болести на сърцето, преждевременно стареене, затлъстяване, анорексия и много други, които в даден момент могат да се окажат пагубни за нашето съществуване.

Сред другите предпоставки, виновни за ниската продължителност на живот, са обездвижването, консумацията на вредни храни, бедността, пребиваването в среда със замърсен въздух.

И все пак не можем да отречем, че има и хора, които някак си са успели да се доближат да доживеят почти до 120 години. Узнайте тайната на дълголетието им в галерията по-горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати