Вижте тайната за дълъг живот на тези столетници

1 от 4 Снимки
Вижте тайната за дълъг живот на тези столетници
Снимка: Antonino Di Marco

1. Ема Морано


Италианката умира на 117 години, заради което е призната за една от най-дълголетите жени в историята. Тя знаела от неин лекар, че за здраве и дълъг живот, трябва да яде всеки ден по едно сурово яйце и по едно сварено. Освен това заедно с вечерята си приемала и по чаша мляко. Другата тайна на дълголетието ѝ е железният ѝ режим. Всеки ден Ема ставала в шест сутринта, а вечер лягала в 19.00 часа.

Според някои твърдения ние хората можем да доживеем чак до 120 години. Въпреки това днес не са много мъжете и жените, които могат да се нарекат столетници. Независимо че съвременният свят предлага всякакви удобства, лекарства и ваксини против много повече опасни заболявания, продължават да се налице фактори, съкращаващи живота на човека.

Оказва се, че един от най-големите проблеми на съвременното общество е стресът. Именно заради забързания начин на живот и напрежението на работното ни място отключваме заболявания като диабет, депресия, болести на сърцето, преждевременно стареене, затлъстяване, анорексия и много други, които в даден момент могат да се окажат пагубни за нашето съществуване.

Сред другите предпоставки, виновни за ниската продължителност на живот, са обездвижването, консумацията на вредни храни, бедността, пребиваването в среда със замърсен въздух.

И все пак не можем да отречем, че има и хора, които някак си са успели да се доближат да доживеят почти до 120 години. Узнайте тайната на дълголетието им в галерията по-горе.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати