sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»В харемите на династия Мин спазвали най-жестоките традиции

В харемите на династия Мин спазвали най-жестоките традиции

В харемите на династия Мин спазвали най-жестоките традиции

Династията Мин е високо ценена, тъй като според редица исторически източници е имала най-правилният подход за управление. Наред с политиката обаче тези аристократични особи крият много срамни тайни.

Още нейният основател император Хуну създава харем от поне 900 компаньонки. Тези момичета били на около 12 години и са отвличани от домовете си, за да доставят сексуални услуги на императора.

Стъпалата им били деформирани, за да не могат да избягат, а когато императорът пожелаел някоя от тях, слугите я носели на ръце. Императорът бил много ревнив и се стремял да контролира всяка минута от ежедневието на момичетата в харема.

Още приживе той нарежда при смъртта му любимите му жени да бъдат убити и погребани като негови слугини.

Неговият наследник – император Хонгджъ продължава същата традиция, а неговите син – император Юнлъ стига и по-далеч с изграждането на Забранения град, който се превръща в символ на диктаторското му управление.

В харемите на династия Мин спазвали най-жестоките традиции

През 1421 година плъзват слухове, че една от любимите компаньонки на императора се е самоубила, защото имала връзка зад гърба му. Униженият император решил да отстрани всички замесени.

Според свидетелства на една от компаньонките над 2000 момичета са нарязани на парчета, а други били обесени на копринени въжета в една от залите на Забранения град.

Но и без тези зверства в харема не се живеело в разкош. Напротив, момичетата били толкова много, че трябвало да се борят за всеки залък хляб.

Следващият император Уанлъ вярвал, че може да изобрети еликсира на вечната младост. Той бил убеден, че кръвта от менструацията на девици е ключова съставка за създаването на този еликсир.

За да си гарантира, че телата на момичетата са чисти, императорът наредил те да пият единствено роса и да ядат само черници. Хиляди умират заради тази жестока диета.

Група от компаньонки решават да отмъстят и се промъкват в спалнята на императора, докато той спи, с намерението да го удушат, но той се събужда и нарежда веднага да бъдат екзекутирани.

Еликсир на младостта така и не се измисля, но неговия фанатизъм по този въпрос става причина за началото на упадъка на династията Мин.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mia
Mia
21.05.2017 13:56
Егати и психопатите!!!!
Все съм чела откачени истории за харемите ама и това си го бива. Изглежда манията по момичетата и кръвта им датира от древни времена..
0
8