Тайнствено петно в Космоса доказва съществуването на паралелни светове

Космос

В необятната тъмнина на Космоса е трудно да си представим, че хората сме сами в този простор. Ако за момент си помислим, че това не е така, а всъщност нашата реалност е само една от безкрайните паралелни вселени, които съдържат безкрайни версии на себе си?

В една Вселена може да сме крале и кралици, докато в друга може да сме създадени от желатин и да имаме лилав цвят на кожата. Всичко е възможно според теорията на мултивселената, която твърди именно това.

Макар и изключително популярна, тя не е много обичана от голяма част от научната общност, въпреки че има последователи сред най-видните й представители. Сега обаче според ново проучване тайнствено петно в Космоса може да докаже, че всъщност нашата Вселена е само малка част сред огромна редица от реалности.

От близо десетилетие учените от цял свят се опитват да разберат същината на петното, наречено Студена точка. То се намира на 1.8 милиарда светлинни години от Земята. Измерванията на фоновата радиация на Вселената установили, че това място е по-студено от околността му с около 0.00015 градуса по Целзий от останалата част на всеобхватния Космос.

Изследователите преди това са предположили, че точката е по-хладна просто защото съдържа около 10 000 галактики по-малко от други съпоставими области на пространството.

Тайнствено петно в Космоса доказва съществуването на паралелни светове

Новото проучване показа, че това място в пространството не би могло да съществува според повечето закони на физиката, каквито ги знае човечеството. Това означава, че студеното място не може да бъде обяснено с липсващи галактики. Според учените от университета в Дърам Студената точка е ясно доказателство за мултивселената.

Не можем напълно да изключим, че Точката е причинена от невероятно колебание, обяснено със стандартния модел на физиката на частиците, казва професор Том Шанкс, автор на изследването. Ако не можем да дадем отговор, тогава следва, че има по-екзотични обяснения, добавя още той. Според учените Студеното място е било причинено от сблъсък между нашата вселена и друга сходна на нея.

Предстоят още проучвания, но ако успеем да докажем нашата теория, това би било първото доказателство за мултивселената. Ако е вярно, Студената точка може да разкрие, че нашият космос съдържа безкраен брой паралелни вселени, съдържащи безкраен брой реалности, казва още Шанкс.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати