Тутанкамон бил плод на греховна любов

Тутанкамон бил плод на греховна любов

Великият египетски фараон Тутанкамон е бил рожба на кръвосмешение. Това е една от всичките заключения, които учени от Египет, Италия и Германия обявиха след ДНК-експертиза на мумията му.

Преди няколко дни международният изследователски екип, ръководен от Захи Хавас, директора на египетското ведомство, обяви, че Тутанкамон е страдал от костно заболяване, заради което е бил кривокрак и най-вероятно е починал от смъртоносна малария, причинена от паразита plasmodium falciparum. Фараонът е доживал само до деветнадесетата си годишнина.

Алберт Цинк от Европейската академия в Бозен прокарва хипотезата, че Тутанкамон е бил плод на греховна любов. Заради което гневът на Боговете е е излял с всичко сила върху него.

В продължение на две години Цинк и колегите му изследваха 11 мумии на членовете на фараонската фамилия. С помощта на генни изследвания те потвърждават сега онова, което се предполагаше отдавна: че бащата на Тутанкамон е бил еретичният фараон Ехнатон.

Открита е и майката на Тутанкамон - това е мумията, обозначена като KV35YL. За нея се знае само, че е била сестра на Ехнатон.

Изследователите вече са категорични, че фараонът не е бил син на прочутата Нефертити, главната жена на Ехнатон.

Професор Цинк изказва и друго предположение. Че е възможно и друго обяснение за генетичното сходство между бащата и майката на Тутанкамон. Той може да е син на Ехнатон и някоя от неговите дъщери, тъй като на Ехнатон е било позволено да се ожени за нея - все пак той "е бил бог".

Тутанкамон също се оженва по-късно за своята сестра или полусестра. Подобни връзки не са били нещо необичайно по онова време в Египет. Двете им деца обаче се раждат мъртви.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ivan
Ivan
02.11.2013 13:17
Доказано е че хората са произлезли от една жена от Африка , или всички ние имаме една прамайка. А след това 7 са били жените който са навлезли в Европа. Това е за произхода.
А сега евреите не се ли женят братя и сестри??? А англо-саксонците не се ли женят първи братовчеди?/виж какво пише в"КОННИКА БЕЗ ГЛАВА"
А всички чистопородни животни не са ли създадени от ИНБРИДИНГ или много близка родствена врузка /баща дъщеря, мака син, брат и сестра/
така че и при египтяните е така и при Инките е така -там пък владетел е можел да стане само този роден от баща си ИНКАТА и майка -сестрата на инката и от никой друг. А Инките са били седем поколениш родени от брат и сестра, техните деца пак и така седем нива на много близко родствено кръстосване.
Така че нищо ново под слънцето.
1
1
Мила
Мила
30.05.2013 11:35
Библията мълчи ,защото Адам и Ева не са първите хора :) ,вие май научна литература не сте чели и сте си останали на първобитно ниво :)))
3
4
Carrie
Carrie
01.11.2011 23:19
Новото в това проучване е да се поучим от фараоните за да не ни настигне тяхната съдба.
4
0
lea
lea
02.07.2011 22:24
Обяснете ми как човечеството се е размножавало от Адам и Ева ? Техните деца с кого са се събирали, за да имат потомство ? Дори и библията мълчи по този въпрос.Аз зная, че са имали две деца Каин и Авел, като единият е убил другият. Тогава кой ражда потомството, нещо не ми е ама хич ясно. Да предположим, че има и други много родени деца, те не са ли братя и сестри ? Въобще кога кръвосмешението е станало грях ?
4
0
виолет
виолет
28.12.2010 21:13
Какво е новото в това проучване ? Кръвосмешението - смесването с чужда кръв, с нечестива кръв, е било определяно като неморално. Полубратя и полусестри са се омъжвали постоянно - всички генетици знаят това.
2
0